DFR Feteasca Regala 2019 Domeniile Franco Romane

DFR Feteasca Regala 2019 Domeniile Franco Romane
DRF Feteasca Regala 2019 Domeniile Franco Romane

DFR Feteasca Regala 2019 Domeniile Franco Romane

Un vin semiaromat cu aroma florala discreta. Gustul proaspat si fructos se face prezent inca de la primele moemente ale degustarii.

31,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 5,17 ha, din parcela numita traditional "T20". Anul plantarii 1980. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale. Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 232 gr z/l, cu o productie recoltata de 8000 kg/ha(1,19 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 03 septembrie 2019.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plasticdupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Dupa operatia de desprindere a boabelor de struguri de pe ciorchine in desciorchinator si zdrobirea boabelor, mustuiala se transfera in cisterne de inox si racit la 5◦ C pe o perioada ce poate dura pana la 48 de ore pentru a se limpezi mustul. Temperatura de fermentare este cuprinsa intre 16-18◦ C timp de 16 zile. Presarea a fost efectuata la 1,8 Bari.

Temperatura de servire: 10 - 12 °C.

Asocieri culinare: Este recomandata asocierea cu preparate din carne de pui, paste cu sosuri albe, chiar si peste.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Regala
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,6%
  • Culoare - Alb

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile