Vigneron ECO Chardonnay 2016 Domeniile Franco Romane

Vigneron ECO Chardonnay 2016 Domeniile Franco Romane
Prezinta un buchet de arome florale, nuante de unt si citrice cu un gust onctuos, rotund, catifelat si armonios.
Prezinta un buchet de arome florale, nuante de unt si citrice cu un gust onctuos, rotund, catifelat si armonios.
Vie - Struguri
Suprafata recoltata 4,52 ha, din parcela numita traditional "Banita". Anul plantarii 2007. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 222 gr z/l, cu o productie recoltata de 1111 kg/ha(0,2 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 08 septembrie 2016.
Vinificatie
Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Dupa operatia de desprindere a boabelor de struguri de pe ciorchine in desciorchinator si zdrobirea boabelor, mustuiala se transfera in cisterne de inox si racit la 5◦ C pe o perioada ce poate dura pana la 48 de ore pentru a se limpezi mustul. Temperatura de fermentare este cuprinsa intre 18-19◦ C timp de 15 zile. Presarea a fost efectuata la 1,6 Bari. Dupa imbutelierea in sticle, acestea au fost lasate sa se "odihneasca" pentru o perioada cuprinsa intre 6-12 luni.
Temperatura de servire: 10 - 12 °C.
Asocieri culinare: Recomandat impreuna cu somon, creveti, homar, scoici sau carne de pui ori curcan paste cu sos alb, branzeturi mos, cremoasa cu mucegai alb: Brie sau Camembert.