La Stejari Merlot 2017 Cramele Recas

La Stejari Merlot 2017 Cramele Recas
La Stejari Merlot 2017 Cramele Recas

La Stejari Merlot 2017 Cramele Recas

Vin rosu purpuriu intens, ce se deschide olfactiv cu arome structurate de fructe negre coapte, cum ar fi murele, afinele si ciresele negre. In planul secund se simt tusele de vanilie aduse de lemnul baricurilor frantuzesti si cele de condimente dulci: cuisoare, scortisoara si cardamom. Gustativ regasim fructe negre, vanilie si condimente dulci, impreuna cu aciditatea buna, corp bine definit de taninurile destul de prezente, dar catifelate.

186,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Anul 2017 a fost in Romania unul exceptional pentru soiul Merlot, din care am produs in aceasta gama super-premium o editie limitata de 6417 de sticle, destinata colectionarilor si locatiilor selectionate din segmentul Horeca.
La Stejari Merlot 2017: un singur soi, doua parcele si un vis indeplinit pentru enologul Nora Iriarte. Pasiunea ei pentru Merlot a inceput cu degustarea primului mare vin de Bordeaux, St. Emilion, pe timpul practicii sale la familia Moeuix, proprietarii faimosului Chateau Petrus, un vin facut 100% din Merlot. Dupa studiile de enologie de la Bordeaux si multe experiente realizate in Franta, Rioja si Navarra, winemaker-ul de origine Spaniola, Nora Iriarte, a devenit in 2009 responsabila pentru vinificarea strugurilor rosii la Recas si la Minis, fiind cunoscuta pentru vinurile din gama Selene, care sunt creatiile sale. Pentru primul vin rosu semnat La Stejari, Nora Iriarte a ales sa combine aceste terroir-uri diferite intr-un singur vin. Strugurii au fost culesi manual si triati cu rigurozitate de pe parcele cu o varsta medie de zece ani si sol predominant calcaros. In crama, strategia de vinificatie a fost una non interventionista: Strugurii au fost desciorchinati si apoi transferati in vase de macerare de inox timp de 10 zile pana la o fermentatie alcoolica de 90%, dupa care doar ravacul a fost pastrat, mustul fiind separat prin drenare de vinurile de presa. Dupa terminarea fermentatiei alcoolice, vinul a fost limpezit centrifugal inainte de fermentatia malolactica - fapt care asigura o fermentatie malolactica curata, si ca urmare, doze de sulf reduse si nefolosirea niciunui material de cleire. Vinul a fost invechit 9 luni in 22 de barrique-uri noi de origine Franceza de la Dargeaux & Jaegle , unul dintre cei mai renumiti producatori, cu stejar din padurea Allier, dupa care a fost imbuteliat fara filtrare si apoi maturat inca 18 luni la sticla inainte de lansarea pe piata.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Merlot
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile