Crama Ferdi Cuvee Unchiu Puiu 2022

Crama Ferdi Cuvee Unchiu Puiu 2022
Crama Ferdi Cuvee Unchiu Puiu 2021

Crama Ferdi Cuvee Unchiu Puiu 2022

In acest cupaj am alaturat trei soiuri cu note diferite, dar care impreuna ofera o senzatie unica: Merlot, Shiraz si Blaufrankisch ne aduc in prezenta unui vin deosebit de culoarea purpurei cu miros fin de fructe rosii coapte si mirodenii. Shiraz-ul ofera corp vinului, Merlot-ul este responsabil cu aroma fructata si Blaufrankisch condimenteaza cu succes blend-ul.
Maturare: 6 luni, baric din stejar

75,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Crama Ferdi – o pasiune care transcende mestesugul si se transforma in arta. Asa a luat nastere aceasta crama care, desi relativ tanara, are radacini adanci in dorinta de a maiestri vinul. Crama Ferdi reprezinta, in totalitate, viziunea si conceptul proprietarului si vinificatorului cramei, Fernando Mihailescu, cel care si-a asumat provocarea crearii vinurilor intr-un stil personal dar dupa metoda traditionala; ulterior alaturandu-i-se in acest demers indraznet si fiul sau, Paul Mihailescu.

In urma cu cativa ani ne faceam, timid, loc in zona Tohani. Prioritatea noastra a fost, intotdeauna, atingerea excelentei in productia de vinuri, stiind ca vinul de calitate isi are obarsia in vie. Ca urmare, dupa un atent proces de ingrijire a viei, incepem selectia pe fiecare butuc in parte iar, la final, recoltam manual in ladite, in vederea obtinerii unor struguri de prima clasa. Sistemul de vinificatie este unul de perspectiva indelungata, avand in vedere ca vinurile rosii sunt maturate, de la 1 la 2 ani, in barrique-uri de stejar.

Principiul nostru «less is more» se observa incepand cu interventia minima in procesul de vinifcatie, vinurile transmitand adevarata esenta a terroir-ului din care provin, si finalizand cu denumirile acestora, care au legatura cu memoria afectiva a fauritorului lor. Vinurile Cramei Ferdi se disting prin naturalete, consistenta, aciditate si eleganta. Utilizarea metodei traditionale de facut vinul are ca rezultat o gama de vinuri echilibrate si rafinate.

ASOCIERE CULINARA: se recomanda a fi asociat cu carne rosie, miel, branzeturi usor maturate, gratare din porc sau miel cu garniture usor condimentate

Recomandare decantare: minim 1h

Temperatura de servire: 16-18°C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Merlot, Shiraz si Blaufrankisch
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2021/2022
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,6%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile