Vega Sicilia Alión 2016

Vega Sicilia Alión 2016
Vega Sicilia Alión 2015

Vega Sicilia Alión 2016

96 Puncte James Suckling:

Un vin foarte ”savory” și suculent, cu o extraordinară complexitate aromatică: fructe de pădure, ciocolată și carne uscată. De asemenea, un pic de cedru. Corpolent. Vertical și foarte lung. Un vin cu o mare puritate a fructului și taninos. Are nevoie de doi sau trei ani pentru a se domoli. Pus pe piață în 2020. Va fi mai bun din 2022.

385,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vega Sicilia Alión 2016

Perioada optimă de consum: 2020 - 2029

Producător: Tempos Vega Sicilia, Bodegas Alión - Ribera del Duoro

Proprietar: familia Alvarez 

Oenolog: Gonzalo Iturriaga de Juan

Soi: Tinta de Toro (Tempranillo) - vițe vechi de 30 ani, struguri culeși manual

Culoare: roșu închis strălucitor, cu tente violet

Miros: plin și elegant, cu arome complexe de fructe de pădure, ciocolată și carne uscată

Gust: elegant, opulent, complex, concentrat și intens, cu tanini armonioși care îi conferă o coloană vertebrală subtilă; persistență aromatică foarte bună, sfârșit lung

Recomandări gastronomice: vânat cu pene, friptură de rață, vită și miel la grătar, ragout, fripturi

Temperatura de servire: 18°C

Alcool: 15%

Număr de sticle produse: 258.458 sticle obișnuite, 7.017 Magnum, plus alte dimensiuni

Maturat 12 luni în butoaie de stejar franțuzesc (95%) și american (5%). Ediția 2015 a fost maturată în butoaie 80% noi și, apoi, la sticlă.

Vinul poate fi băut acum, dar are un potențial de învechire de 15-20 ani, dacă este păstrat în condiții corecte: temperatură constantă de 12-14 ºC și umiditate relativă de 60%.

96 Puncte James Suckling: Un vin foarte ”savory” și suculent, cu o extraordinară complexitate aromatică: fructe de pădure, ciocolată și carne uscată. De asemenea, un pic de cedru. Corpolent. Vertical și foarte lung. Un vin cu o mare puritate a fructului și taninos. Are nevoie de doi sau trei ani pentru a se domoli. Pus pe piață în 2020. Va fi mai bun din 2022.”

95 Puncte Parker: ”Mult-așteptatul Alión 2016 atinge pragul de 15% alcool și are o aciditate moderată, cu fructe negre coapte și textură cremoasă. 2016 se arată a fi una dintre cele mai proaspete și mai elegante ediții ale Alión - un an cu profunzime, prospețime și echilibru formidabil. La fel ca la Pintia, producătorii caută soluții pentru a reduce impactul stejarului asupra vinului; aici, au folosit beton, iar vinul etalează mai multe arome primare și florale, având o textură frumoasă și tanini fini. Îmbuteliat în iunie 2018.”

Ediția 2015 - 96 Puncte James Suckling: ”Arome impresionante de prune roșii. Alion este foarte abordabil, suplu și echilibrat. Buchetul are un caracter ”savory”, ușor gudronat și pământos, este clasic și ușor de înțeles. De asemenea, note de flori uscate. În gură, are corp mediu și oferă arome cărnoase și rotunde de cireșe roșii, note picante și tanini fini, lungi și elaborați. Un Alion mare, foarte aromat, foarte proaspăt. Beți-l în următorii 15 ani.” 

              - 93 Puncte Parker: ”Produs 100% din Tinto Fino sau Tempranillo într-un stil modern, fructat, cu stejar generos, Alion 2015 este suculent, intens, voluptuos și hedonist. A fost maturat 12 luni în butoaie de stejar majoritar franțuzesc și, mai ales, nou. Cu timpul, nasul s-a deschis foarte mult, dar taninii sunt prezenți. Mai are nevoie de puțin timp în sticlă pentru a se rafina.”

***

Intrat pe piață în 1993, Alión este făcut de aceeași echipă, dar într-un stil mai modern și mai delicat, fiind vinul cel mai cosmopolit al Tempos Vega Sicilia. El este făcut din struguri proveniți din loturi atent selectate din cele mai bune vii din Ribera del Duero, pentru a produce un vin cu o personalitate remarcabilă, modern, autentic și multicultural, care se distinge prin eleganță și armonie. 

Numele de Vega Sicilia apare în documente cu secole înainte de apariția cramei, în 1864. Originea exactă a numelui nu este cunoscută, dar e cert că nu are nimic de-a face cu insula italiană. ”Vega” este o referință la vegetația abundentă de pe malurile râului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux și fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel încât nu e de mirare că în 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei.

După ce a trecut prin mâinile mai multor proprietari continuându-și ascensiunea, în 1982, anul în care Ribera del Duero obținea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumpărat de familia Alvarez. Acesta a fost începutul unei epoci de modernizare în care Vega Sicilia a fost primită în asociația exclusivistă Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producători de vin mondiali.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Tinta de Toro (Tempranillo)
  • Tara de origine - Spania
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile