Vega Sicilia Alión 2016

Vega Sicilia Alión 2016
Vega Sicilia Alión 2015

Vega Sicilia Alión 2016

Culoare: rosu inchis stralucitor, cu tente violet
Miros: plin si elegant, cu arome complexe de vanilie, fructe coapte, compot si siropuri
Gust: elegant, opulent, complex, concentrat si intens, cu tanini armoniosi care ii confera o coloana vertebrala subtila; persistenta aromatica foarte buna, sfarsit lung

385,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Maturat 12 luni in butoaie de stejar frantuzesc (95%) si american (5%). Editia 2015 a fost maturata in butoaie 80% noi si, apoi, la sticla.

Vinul poate fi baut acum, dar are un potential de invechire de 15-20 ani, daca este pastrat in conditii corecte: temperatura constanta de 12-14 ºC si umiditate relativa de 60%.

96 Puncte James Suckling: ”Arome impresionante de prune rosii. Alion este foarte abordabil, suplu si echilibrat. Buchetul are un caracter ”savory”, usor gudronat si pamantos, este clasic si usor de inteles. De asemenea, note de flori uscate. In gura, are corp mediu si ofera arome carnoase si rotunde de cirese rosii, note picante si tanini fini, lungi si elaborati. Un Alion mare, foarte aromat, foarte proaspat. Beti-l in urmatorii 15 ani.”

93 Puncte Parker: ”Produs 100% din Tinto Fino sau Tempranillo intr-un stil modern, fructat, cu stejar generos, Alion 2015 este suculent, intens, voluptuos si hedonist. A fost maturat 12 luni in butoaie de stejar majoritar frantuzesc si, mai ales, nou. Cu timpul, nasul s-a deschis foarte mult, dar taninii sunt prezenti. Mai are nevoie de putin timp in sticla pentru a se rafina.”

Intrat pe piata in 1993, Alion este facut de aceeasi echipa, dar intr-un stil mai modern si mai delicat, fiind vinul cel mai cosmopolit al Tempos Vega Sicilia. El este facut din struguri proveniti din loturi atent selectate din cele mai bune vii din Ribera del Duero, pentru a produce un vin cu o personalitate remarcabila, modern, autentic si multicultural, care se distinge prin eleganta si armonie.

Numele de Vega Sicilia apare in documente cu secole inainte de aparitia cramei, in 1864. Originea exacta a numelui nu este cunoscuta, dar e cert ca nu are nimic de-a face cu insula italiana. ”Vega” este o referinta la vegetatia abundenta de pe malurile raului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux si fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel incat nu e de mirare ca in 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei.

Dupa ce a trecut prin mainile mai multor proprietari continuandu-si ascensiunea, in 1982, anul in care Ribera del Duero obtinea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumparat de familia Alvarez. Acesta a fost inceputul unei epoci de modernizare in care Vega Sicilia a fost primita in asociatia exclusivista Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producatori de vin mondiali.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Tinta de Toro (Tempranillo)
  • Tara de origine - Spania
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile