Vega Sicilia Unico 2012

Vega Sicilia Unico 2012
Vega Sicilia Unico 2012

Vega Sicilia Unico 2012

Culoare: roșu-purpuriu închis, cu tente de culoarea cernelii.
Miros: impresionant, curat și proaspăt, cu o simfonie de fructe negre (mure și coacăze) și roșii (zmeură), împletite armonios cu note de cedru și tutun.
Gust: atac puternic, dar deloc agresiv, corp plin, tanini moi, arome intense de compot de cireșe negre, lemn dulce, piper alb și minerale, plus o adiere de smoală caldă; echilibru minunat între putere și eleganță, cu sfârșit complex și persistent

1 780,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Descrierea oenologului: ”Vinul de referință al domeniului Vega Sicilia. Făcut din cele mai vechi vii ale proprietății. Pe lângă Tempranillo, Cabernet-ul Sauvignon contribuie cu un surplus de forță. Aciditatea frumoasă echilibrează alcoolul. Predomină aromele de lemn ars. Taninii au o amăreală plăcută care compensează ușoara dulceață a vinului.”
97 Puncte James Suckling: ”Arome de fructe de pădure, violete și lemn de santal urmate de un vin plin și stratificat pe palatin, cu tanini polisați, catifelați și lungi. Structurat și foarte lung. Dați-i doi sau trei ani ca să se echilibreze. Beți-l după 2023.”
96 Puncte Parker: ”Único 1012 a fost pus pe piață la 10 ani după recoltă. A fost produs din struguri de pe 40 din cele 210 ha de vie pe care le au, cu un total de 55 parcele separate și 19 soluri diferite. Predomină Tinto Fino (Tempranillo), 95%, cu 5% Cabernet Sauvignon, iar strugurii au fost lăsați să se răcească timp de 24 h înainte de a fi puși la fermentat în butoaie de stejar cu drojdii indigene. Fermentația malolactică a avut loc în inox, iar maturarea, în baricuri și butoaie de 20.000 l. Vinul a fost îmbuteliat în iunie 2018. 2012 a fost un an concentrat, cald și sec cu puțină ploaie la sfârșitul lui septembrie care a ajutat sfârșitul perioadei de coacere a unor struguri sănătoși cu culoare intensă și tanini copți. Vinul are un nas opulent, cu note îmbătătoare de fructe negre, carne și sânge proaspete, o tușă picantă de stejar american și o tentă de pământ. O ediție voluptuoasă și decadentă, pentru cei care le preferă pe cele din 2006, oarecum atipică, sau 1999. Vinul a sfârșit prin a avea 14,5% alcool, un pH de 3,88 și 5,1 g/l aciditate (tartrică).”

Asocieri culinare: vânat (mistreț, căprioară), friptură de miel sau carne roșie 

Temperatura de servire: 16-18°C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 95% Tinto Fino (Tempranillo), 5% Cabernet-Sauvignon
  • Tara de origine - Spania
  • An recolta - 2012
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile