Vega Sicilia Unico 2009

Vega Sicilia Unico 2009
Vega Sicilia Unico 2009

Vega Sicilia Unico 2009

Culoare: rosu-purpuriu inchis, cu tente de culoarea cernelii
Miros: impresionant, curat si proaspat, cu o simfonie de fructe negre (mure si coacaze) si rosii (zmeura), impletite armonios cu note de cedru si tutun
Gust: atac puternic, dar deloc agresiv, corp plin, tanini moi, arome intense de compot de cirese negre, lemn dulce, piper alb si minerale, plus o adiere de smoala calda; echilibru minunat intre putere si eleganta, cu sfarsit complex si persistent

1 690,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vinul de referinta al domeniului Vega Sicilia. Facut din cele mai vechi vii ale proprietatii. Pe langa Tempranillo, Cabernet-ul Sauvignon contribuie cu un surplus de forta. Aciditatea frumoasa echilibreaza alcoolul. Predomina aromele de lemn ars. Taninii au o amareala placuta care compenseaza usoara dulceata a vinului.”

98 Puncte Parker: ”Am gustat o sticla de Unico 2009 in orb si am fost fermecat de prospetimea lui, de aromele de fructe rosii si de caracterul bordelez al acestei editii. In pahar, dupa un timp, vinul s-a deschis si a inceput sa semene cu Valbuena, dar cu mai multa profunzime si o eleganta extraordinara. In nas, are ceva ce imi aminteste de editiile mai vechi, dar are tanini foarte polisati si o senzatie gustativa datatoare de eleganta. Vinul este maturat 10 ani inainte de a fi pus pe piata. 2009 pare a fi un an foarte bun pentru Vega Sicilia, mult mai bun decat m-am asteptat. Va evolua frumos in sticla.”

98 Puncte James Suckling: ”Vinificare complexa, de la butoaie mici la butoaie mai mari, timp de sase ani si sfarsind in budane. Apoi, petrece patru ani in sticla. Editiile sunt scoase pe piata aleatoriu - 2005 si 2006, dupa 2007 si 2008. In nas, 2009 are o maturitate si o fructuozitate foarte bune, cu note intense de fructe rosii si prune negre, tuse subtile de condimente, cedru si tutun proaspat. O concentratie grozava pe palatin si arome de prune negre foarte coapte, afine si cirese. Taninii sunt proaspeti, foarte lungi si duc aromele in profunzimea vinului. De asemenea, o prospetime naturala si putere - atributul marcant al Unico! Foarte baubil acum, va imbatrani fara probleme cateva zeci de ani.”
Unico este unul dintre vinurile iconice ale lumii, fiind, totodata, cel mai cautat si mai dorit de colectionari vin al Spaniei. Este produs din vite cu randament foarte mic, unele vechi de peste 100 de ani si maturat 10 ani - 7 ani in budane de stejar noi si vechi si 3 ani la sticla.

Numele de Vega Sicilia apare in documente cu secole inainte de aparitia cramei, in 1864. Originea exacta a numelui nu este cunoscuta, dar e cert ca nu are nimic de-a face cu insula italiana. ”Vega” este o referinta la vegetatia abundenta de pe malurile raului Duero, iar ”Sicilia” vine de la numele Sfintei Cecilia, protectoarea muzicii. Cel care a ales numele este Don Eloy Lecanda y Chaves, vitivinicultor local cu studii la Bordeaux si fondatorul din 1864 al podgoriei. Negustor priceput, el a ridicat rapid prestigiul domeniului, astfel incat nu e de mirare ca in 1876 devenea furnizor al Casei regale a Spaniei.

Dupa ce a trecut prin mainile mai multor proprietari continuandu-si ascensiunea, in 1982, anul in care Ribera del Duero obtinea statutul de Denumire de Origine, domeniul a fost cumparat de familia Alvarez. Acesta a fost inceputul unei epoci de modernizare in care Vega Sicilia a fost primita in asociatia exclusivista Primum Familiae Vini a celor mai mari 12 producatori de vin mondiali.

Recomandari gastronomice: vanat (mistret, caprioara), friptura de miel sau carne rosie
Temperatura de servire: 16-18°C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 94% Tinto Fino (Tempranillo), 6% Cabernet-Sauvignon
  • Tara de origine - Spania
  • An de recolta - 2009
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile