Penfolds Grange 2014

Penfolds Grange 2014
Penfolds Grange 2014

Penfolds Grange 2014

Culoare: roșu închis, aproape opac, cu marginile un pic mai deschise la culoare
Miros: extraordinare note lemnoase (chypre) și de pământ cald urmate de arome puternice de fruct
Gust: elegant dar puternic, cu structură echilibrată, bine-legată, tanini fin granulați, sfârșit lung și persistent 

2 990,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Penfolds Grange 2014
Perioada optimă de consum: 2020 - 2045 
Producător: Penfolds - Australia de Sud 

Proprietar: Treasury Wine Estates

Oenolog șef: Peter Gago

Soi: 98% Shiraz, 2% Cabernet Sauvignon - struguri proveniți din Barossa Valley, McLaren Vale, Clare Valley și Magill Estate

Recomandări gastronomice: preparate picante din miel, costițe de porc sau rață, carne la grătar, brânzeturi maturate, blue cheese

Temperatura de servire: 18-20°C

Maturat 20 luni în butoaie mari din stejar american 100% noi.

Descrierea oenologului: ”Elegant dar puternic. Structură echilibrată, bine-legată. Tanini cu atitudine! Dar plini de respect. Fin granulați. Lung și persistent - impresii tactile care se unesc încet pentru a da un postgust memorabil. Până la următoarea înghițitură!
Un Grange cu care să-ți faci prieteni noi - acest 2014 care oferă un mozaic structural ușor diferit; ton și timbru diferite.”

100 Puncte Decanter: ”Vinul perfect: extraordinare note lemnoase (chypre) și de pământ cald urmate de arome puternice de fruct. Un Shiraz fenomenal cu 2% Cabernet Sauvignon.”
98 Puncte Parker: ”Opulent, concentrat și intens, Grange 2014 oferă exact ceea ce ne-am obișnuit să așteptăm de la acest Penfolds iconic. Corpolent, catifelat și plin de arome de prune încadrate de vanilie și cedru. Dens, puternic și taninos, va avea o viață lungă, chiar și pentru standardele Grange.”

Penfolds este, fără îndoială, vinul epic al Australiei - cel mai cunoscut, cel mai invidiat și, bineînțeles, cel mai vânat. Povestea lui începe odată cu sosirea în Adelaide a unei familii de emigranți englezi: doctorul Christopher Rawson Penfold și soția sa Mary. Cu ajutorul rudelor, ei au cumpărat domeniul Magill - 200 de ha situate la poalele muntelui Lofty. Aici, în jurul casei vechi de piatră pe care au numit-o ”The Grange” (casa, gospodăria, în eng.), ei au plantat primele vițe de soiuri franțuzești, căci doctorul Penfold credea în beneficiile curative ale vinului. La început, au produs vinuri fortificate, în genul sherry sau porto. Faima vinului lor crescând tot mai mult, în 1844, au înființat podgoria devenită în timp cea mai veche și mai cunoscută a Australiei. Astăzi, ea face parte din Treasure Wine Estates și continuă să producă vinuri remarcabile. Penfolds se identifică cu întreaga istorie a vinului australian, pe care a marcat-o în mod decisiv în 1951, prin apariția primului Penfolds Grange, cel ce avea să schimbe pentru totdeauna peisajul vinului australian de lux. Astăzi, la Penfolds se produc atât vinuri roșii cât și albe, situându-se, toate, în elita vinului mondial. Cel mai cunoscut rămâne, însă, Grange, expresia cea mai pură a Shiraz-ului australian. Inclus în Heritage Icon of South Australia și recunoscut recent ca Premier Cru, cu ocazia re-editării Clasificării din Bordeaux din 1855 de către Liv-ex, Penfolds Grange este produs sub coordonarea oenologului Peter Gago și continuă să fie unul dintre vinurile cele mai râvnite de marii colecționari.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 98% Shiraz, 2% Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Australia
  • An recolta - 2015
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile