Penfolds Grange 2013

Penfolds Grange 2013
Penfolds Grange 2013

Penfolds Grange 2013

Culoare: roșu opac, aproape negru

Miros: parfum exploziv de cireșe și zmeură proaspătă, învăluit în arome de soia, supă de găină și reducție balsamică

Gust: formidabil de rasat, musculos și ferm, fără a fi masiv, echilibrat, cu structură densă și neîntreruptă și un evantai incredibil de arome ”negre”: fructe negre, lemn dulce negru, budincă neagră, smochină neagră, cardamon negru; taninii crocanți, ca de granit, persistă și ung palatinul

2 990,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

100 Puncte Parker

”2013 - Sunt sigur că în curând toată lumea îl va proclama ca fiind ”un Penfolds clasic”... și, într-adevăr, așa a fost!”

”La fel ca cel din 2008 - stilat / corpolent / temperamental / poate fi păstrat mult timp în pivniță.”

”La 60 de ani după Grange-ul NOSTRU favorit, acest 2013 se încordează, se cambrează, se zmucește...totul e sub presiune! Care să fie măsura pentru acest vin de doar patru ani?”

”Suprasaturat senzorial, e copleșitor de generos. Aveți grijă - superlativele abundă. Dar, dincolo de toată gălăgia, este un vin foarte bun. O spun cu toată seriozitatea. Lăsați vinovăția la o parte și înfruptați-vă cât puteți.”

100 Puncte Parker: ”Vă amintiți reclama cu ”anticiparea” din 1970 la ketchup-ul Heinz? Grange 2013 exact asta face. Te face să-l abordezi cu o anticipare plină de savoare, chiar de la primul contact cu palatinul - apoi, urmează o explozie pur și simplu încântătoare!

De culoare purpuriu, aproape negru, Grange 2013 are un parfum profund de crème de cassis, compot de prune negre, plăcintă cu afine și lemn dulce, suprapus peste nuanțe de ciocolată, șuncă afumată și pământ mirositor, plus adieri de condimente exotice precum semințe de chimion, cardamon, schinduf și anason.
Evoluând încet, dar cu extraordinară grație și profunzime spre gustul cu corp mediu spre plin, vinul etalează un evantai incredibil de arome de fructe negre coapte, condimente, carne și pământ, cu o structură solidă care susține toată această frumusețe (ar trebui să reziste fără nicio problemă 40+ ani în pivniță!), în timp ce aromele inițial latente se fac simțite deplin în sfârșitul incredibil de lung, pentru a culmina cu experiența cu adevărat unică a unui Grange. Oh, da.”
99 Puncte James Halliday, Australiam Wine Companion: ”De o complexitate, glorioasă, plină de splendoare. Un adevărat labirint de arome stratificate și, cu toate acestea, nu pierzi nicio clipă calea vinului. Austeritatea este rareori asociaăt cu Grange, dar aici, ea există, în beneficiul vinului.”

Penfolds este, fără îndoială, vinul epic al Australiei - cel mai cunoscut, cel mai invidiat și, bineînțeles, cel mai vânat. Povestea lui începe odată cu sosirea în Adelaide a unei familii de emigranți englezi: doctorul Christopher Rawson Penfold și soția sa Mary. Cu ajutorul rudelor, ei au cumpărat domeniul Magill - 200 de ha situate la poalele muntelui Lofty. Aici, în jurul casei vechi de piatră pe care au numit-o ”The Grange” (casa, gospodăria, în eng.), ei au plantat primele vițe de soiuri franțuzești, căci doctorul Penfold credea în beneficiile curative ale vinului. La început, au produs vinuri fortificate, în genul sherry sau porto. Faima vinului lor crescând tot mai mult, în 1844, au înființat podgoria devenită în timp cea mai veche și mai cunoscută a Australiei.

Astăzi, ea face parte din Treasure Wine Estates și continuă să producă vinuri remarcabile. Penfolds se identifică cu întreaga istorie a vinului australian, pe care a marcat-o în mod decisiv în 1951, prin apariția primului Penfolds Grange, cel ce avea să schimbe pentru totdeauna peisajul vinului australian de lux. Astăzi, la Penfolds se produc atât vinuri roșii cât și albe, situându-se, toate, în elita vinului mondial. Cel mai cunoscut rămâne, însă, Grange, expresia cea mai pură a Shiraz-ului australian. Inclus în Heritage Icon of South Australia și recunoscut recent ca Premier Cru, cu ocazia re-editării Clasificării din Bordeaux din 1855 de către Liv-ex, Penfolds Grange este produs sub coordonarea oenologului Peter Gago și continuă să fie unul dintre vinurile cele mai râvnite de marii colecționari.

Recomandari gastronomice: preparate picante din miel, costite de porc sau rata, carne la gratar, branzeturi maturate, blue cheese

Temperatura de servire: 18-20°C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 96% Shiraz, 4% Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Australia
  • An de recolta - 2013
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile