Cuvee Charlotte 2011 SERVE

Cuvee Charlotte 2011 SERVE

Cuvee Charlotte 2011 SERVE

Miros: violete, prune uscate, stafide, tutun, trufe, scortisoara

Gust: fructe rosii, afine, mure. Un vin corpolent dar care are tanini fini

Preț redus!  

150,00 lei

-2%

147,00 lei

Adaugă în coș

Adaugă la lista de dorințe

Mai multe informații

Dupa toamna lui 2010, scurta si calda, vita a intrat in iarna 2010/2011 bine pregatita si cu lemnul maturat. Iarna a fost bogata in precipitatii dar cu temperaturi peste limita de inghet. Sezonul de vegetatie a fost echilibrat, cu o toamna calda si lipsita de precipitatii, fapt care a favorizat coacerea si a optimizat culesul. Anul 2011 pentru noi va ramane ca un an care a favorizat calitatea vinurilor.Vinurile alese pentru Cuvee Charlotte sunt selectionate cu deosebita grija: incepand cu parcelele unde se coc strugurii, care au varste de peste 10 ani si expunere optima, si beneficiind de o urmarire mai atenta pe perioada de vegetatie. Ele sunt vinificate in vase de beton, prin metoda traditionala (scufundarea manuala a caciulii, macerare postfermentativa, recuperare doar a vinului ravac, fara presare). Fermentatia secundara (malo-lactica) se face in baricuri cu varste intre 1 si 3 ani, iar maturarea in baric dureaza intre 8 si 12 luni, depinzand de soi (Feteasca Neagra petrece mai putin timp in contact cu stejarul, Cabernetul Sauvignon-ul mai mult). Pe masura ce vinurile isi desavarsesc maturarea, sunt trase din baricuri in vase mici de inox unde asteapta ca intreg lotul sa fie gata pentru asamblarea finala. Aceasta operatiune poate dura si 12 luni, de calitatea ei depinzand potentialul de invechire al vinului. Intreg lotul se imbuteliaza intr-un singur tiraj si nu sufera conditionari majore; am ales sa lasam Cuvee Charlotte sa se exprime in forma lui naturala. Maturarea la sticla dureaza minim 9 luni; recolta 2011 a fost imbuteliata in 12 iulie 2013. Acesta este al 12-lea Cuvee Charlotte pe care il producem. Poarta numele fiicei celei mari a fondatorului firmei, Contele Guy de POIX, disparut dintre noi in ianuarie 2011. Din acest an de recolta s-au produs 46186 sticle de 750 ml si 1244 sticle de 1500 ml

Asocieri culinare:  in  special  carne  rosie,  cum  ar  fi  vita argentiniana la gratar, miel la cuptor, vanat

Temperatura de servire: 18-19°C 

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon, Merlot, Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2011
  • Volum - 0,75 L
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Listă de dorințe

Cele mai cumpărate

Toate produsele din topul vănzărilor

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile