Cuvee Charlotte 2013 SERVE

Cuvee Charlotte 2013 SERVE

Cuvee Charlotte 2013 SERVE

Miros: fructat, complex, fructe de padure (afine, mure), prune uscate, stafide dar si vanilie, scortisoara
Gust: mure rosii, fructe coapte completate de ciocolata neagra; un vin elegant dar puternic, cu tanini slefuiti care se imbina perfect cu aciditatea; echilibrat, cu senzatie de dulce, final lung si persistent

126,00 lei

Adaugă în coș

Adaugă la lista de dorințe

Mai multe informații

Anul 2013, un an foarte favorabil cantitativ, a permis si obtinerea unor vinuri de calitate deosebita. Cantitatea de apa bine  repartizata de-a lungul anului, temperaturile moderate si toamna blanda au favorizat  soiurile rosii sa dea vinuri de o calitate peste cea a anilor precedenti. Cuvee Charlotte 2013 alatura din nou trei soiuri: cabernet sauvignon, feteasca neagra si merlot, selectionate de pe cele mai reprezentative parcele din viile noastre din Ceptura si maturate intre 8 si 14 luni in baricuri de stejar. Vinurile alese pentru Cuvee Charlotte sunt selectionate cu deosebita grija: incepand cu parcelele unde se  coc strugurii, care au varste de peste 10 ani, si expunere optima beneficiind de o urmarire mai atenta pe  perioada  de  vegetatie.  Ele  sunt  vinificate  in  vase  de  beton,  prin metoda  traditionala  (scufundarea  manuala  a  caciulii,  macerare postfermentativa,  recuperare  doar  a  vinului  ravac,  fara  presare). Fermentatia secundara (malo-lactica) se face in baricuri cu varste intre 1 si 3 ani, iar maturarea in baric dureaza intre 8 si 14 luni, depinzand de soi (feteasca neagra petrece mai putin timp in contact cu stejarul, cabernetul sauvignon mai mult). Pe masura ce vinurile isi desavarsesc maturarea, sunt trase din baricuri in vase mici de inox unde asteapta ca intreg lotul sa fie gata pentru asamblarea finala. Aceasta operatiune poate dura si 12 luni, de calitatea ei depinzand potentialul de invechire al vinului. Intreg lotul  se imbuteliaza  intr-un singur tiraj  si nu sufera conditionari majore; am ales sa lasam Cuvee Charlotte sa se exprime in forma lui naturala. Maturarea la sticla dureaza minim 9 luni; recolta 2013 a fost imbuteliata in 15 februarie 2017.  Acesta  este  al  14-lea  Cuvee  Charlotte  pe  care  il  producem.  Poarta numele fiicei celei mari a fondatorului firmei, Contele Guy de POIX. Din acest an de recolta s-au produs 6920 sticle de 750 ml si 262 sticle de 1500 ml.

Cu  ce  meniu  se  serveste:  in  special  carne  rosie,  cum  ar  fi  vita argentiniana la gratar, miel la cuptor, vanat, branzeturi maturate dar si desert cu ciocolata neagra

Temperatura de servire: 16-17°C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon 40%, Fetească Neagră 35%, Merlot 25%,
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2013
  • Volum - 0,75 L
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - DOC CMD

30 alte produse din aceeași categorie

Listă de dorințe

Cele mai cumpărate

Toate produsele din topul vănzărilor

Produse noi

Toate produsele noi