Crama Ferdi Cuvee Pitigaia 2018

Crama Ferdi Cuvee Pitigaia 2018
Crama Ferdi Cuvee Pitigaia 2018

Crama Ferdi Cuvee Pitigaia 2018

Un cupaj deja bine cunoscut al Cramei Ferdi, este un tip de Bordeaux Blend, unde soiul Merlot, cu un corp catifelat, elegant si cu arome de cirese negre il intalneste pe regele vinurilor, Cabernet Sauvignon, care ii ridica aciditatea, ii imbogateste taninii si corpul, la care se adauga nuanta de grena inchis, precum si aromele de piper verde si ciocolata. Acest vin cucereste cu o distinctie anume si cu un postgust lung, dupa ce s-a odihnit la baric 20 de luni, avand astfel un potential mare de invechire.

Productie: 860 de sticle

150,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Crama Ferdi – o pasiune care transcende mestesugul si se transforma in arta. Asa a luat nastere aceasta crama care, desi relativ tanara, are radacini adanci in dorinta de a maiestri vinul. Crama Ferdi reprezinta, in totalitate, viziunea si conceptul proprietarului si vinificatorului cramei, Fernando Mihailescu, cel care si-a asumat provocarea crearii vinurilor intr-un stil personal dar dupa metoda traditionala; ulterior alaturandu-i-se in acest demers indraznet si fiul sau, Paul Mihailescu.

In urma cu cativa ani ne faceam, timid, loc in zona Tohani. Prioritatea noastra a fost, intotdeauna, atingerea excelentei in productia de vinuri, stiind ca vinul de calitate isi are obarsia in vie. Ca urmare, dupa un atent proces de ingrijire a viei, incepem selectia pe fiecare butuc in parte iar, la final, recoltam manual in ladite, in vederea obtinerii unor struguri de prima clasa. Sistemul de vinificatie este unul de perspectiva indelungata, avand in vedere ca vinurile rosii sunt maturate, de la 1 la 2 ani, in barrique-uri de stejar.

Principiul nostru «less is more» se observa incepand cu interventia minima in procesul de vinifcatie, vinurile transmitand adevarata esenta a terroir-ului din care provin, si finalizand cu denumirile acestora, care au legatura cu memoria afectiva a fauritorului lor. Vinurile Cramei Ferdi se disting prin naturalete, consistenta, aciditate si eleganta. Utilizarea metodei traditionale de facut vinul are ca rezultat o gama de vinuri echilibrate si rafinate.

Asociere culinara: Vita marinata, carne de vanat cu trufe si ciuperci sălbatice, pizza Diavola (cu salamuri picante), branzeturi fine moi și semimoi.
Temperatura de servire: de consumat la temperatura de 20-22°C in pahare mari de vin tip Bordeaux, cu picior. Se recomanda aerarea in decantor larg, cu circa 30-40 minute inainte de servire.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Merlot,Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile