Ispita “S” Savoare by Liviu Grigorica Crama Oprisor

Ispita “S” Savoare by Liviu Grigorica Crama Oprisor
Ispita “S” Savoare by Liviu Grigorica Crama Oprisor

Ispita “S” Savoare by Liviu Grigorica Crama Oprisor

Un  vin  rubiniu intens,  cu  arome  puternice  de cirese negre completate subtil cu nuante de piper, cuisoare sau afine de padure. Eleganta corpului si taninurile fine, bine coapte, sunt perfect echilibrate de aciditatea moderata si alcoolul armonios integrat in structura vinului. Intensitatea aromatica, intregita in mod magistral de gustul complex, lung si catifelat contribuie la valoarea unica a acestei  editii.

400,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vin de colectie, savorus atat astazi cat si dupa maturare in sticla mai mult de 20 ani

Cea  de-a  treia  litera  din colectia  ISPITA  by  Liviu  Grigorica,  “S”  de  la  SAVOARE.  Savoarea  dezvaluie o litera  sic  pentru  orice  iubitor de  frumos  ce  vrea  sa intalneasca atat eleganta cat si complexitate in vin.

ISPITA, By Liviu Grigorica este o colectie, un Codex ezoteric de arta si vin format din 6 parti / vinuri distincte. Simbolurile (literele) din denumirea ISPITA sunt elemente magice in sine, definind aspecte ale creatiei, aflata la cumpana dintre partea luminoasa si tenebroasa a acesteia. Fiecare vin din  colectia ISPITA  are  o  personalitate proprie.  Creatorul  vinului, Liviu  Grigorica,  imagineaza  vinul  dupa  litera,  simbolistica  si  notiunea  pe care aceasta o destainuie. Primele doua litere ce au fost prezentate, pana acum, sunt litera I (Iluminarea) si litera P (Puterea). Desenele ce apar pe eticheta si pe cutie sunt ale artistului Ciprian Paleologu, cel ce a creat conceptul si designul colectiei. Litera S din ISPITA by Liviu Grigorica contine un numar de 5555 de sticle si este un cupaj rosu.

Strugurii riguros selectionati, s-au cules in ladite de 17Kg, iar desciorchinarea/zdubirea s-a executat cu viteza lenta, cu valturile ajustate pentru fiecare soi functie de structura boabelor. Macerarea mustuilelii (skin contact) s-a derulat pe perioade intre 20-30zile, cu remontaj si scufundarea caciulii, la temperatui intre de 21-26ºC. Fiecare lot a fost atent trsanferat catre presa, la max 1,4 Bari, urmat apoi de etapa fermentatiei malolactice la temperatura de 19-20ºC. Vinurile s-au transferat in barique-uri din stejar american si frantuzesc pentru maturare, microoxigenare si autoliza, pentru o perioada intre 14-84 luni.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Cupaj
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - N/A
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile