Muga Reserva 2016

Muga Reserva 2016
Muga Reserva 2016

Muga Reserva 2016

Culoare: rosu inchis, cu tente granat
Miros: debuteaza cu note de mure si aluzii de fenicul si tufaris de padure, frumos echilibrate de aromele de fum date de timpul petrecut in lemnul mediu-afumat; in fundal, adieri de vanilie si cafea
Gust: corpolent, cu nuante mentolate si de ciocolata alba; reapar aromele de vanilie si persista cele de fructe rosii pe care le-am simtit in miros, cu o aciditate eleganta care face ca postgustul sa fie lung

98,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Fermentat in butoaie mari de stejar, cu drojdii indigene. Maturat 24 luni in baricuri produse de Muga. Imbatranit la sticla minimum 12 luni.
Descrierea oenologului: ”Un vin de culoarea cireselor negre, cu tente granat, de o profunzime medie spre mare. Picioare dense care ne dau impresia ca vinul invaluie paharul. Debuteaza cu note de mure si aluzii de fenicul si tufaris, frumos echilibrate de aromele de fum date de timpul petrecut in lemnul mediu-afumat. In fundal, adieri de vanilie si cafea. Corpolent, cu nuante mentolate si de ciocolata alba. Reapar aromele de vanilie si persista cele de fructe rosii pe care le-am simtit in miros, cu o aciditate eleganta care face ca postgustul sa fie lung. ”

  • 91 Puncte Parker: ”Familia Muga considera ca ploile din 2015 au fost benefice multora dintre viile lor, care sunt situate in locuri mai reci, la altitudini mai mari si au nevoie de mai mult timp ca sa se coaca. De aceea, sunt foarte incantati de Reserva 2015, vinul lor etalon care exprima stilul Muga si tipicitatea regiunii Rioja Alta la un pret foarte atragator si intr-o cantitate care il face foarte accesibil - aproape un milion de sticle! Acesta fiind vinul lor rosu cel mai accesibil, ei selecteaza strugurii din zonele mai blande din partile reci ale Riojei, unde le sunt situate viile. Vinul a fost fermentat in budane, cu drojdii indigene si a fost maturat in baricuri timp de doua ierni, fiind imbuteliat in cel de-al treilea an. Are aromele caracteristice de condimente si fructe de padure, cu semnatura Muga, si corp mediu, cu tanini prafosi care cer mancare. 950.000 de sticle produse. Imbuteliat in ianuarie 2017.”
  • Editia 2013 - 92 Puncte James Suckling: ”Un 2013 excelent, cu uimitor de multa puritate si finete. Arome de cirese, piatra si putin cedru conduc spre un corp plin, tanini foarte fini si un sfarsit proaspat si curat. Aluzii de cedru. Evidentiaza o energie focusata.”
  • 90 Puncte Parker: ”Jorge Muga mi-a spus ca este foarte mandru de Reserva 2013 pentru ca vine din cel mai dificil an de recolta pe care l-a vazut: frig, ploi, botrytis, noroi... oribil!” Au produs doar aceasta Reserva, fara Seleccion Especial Torre Muga sau Prado Enea si chiar si din Reserva au produs mai putin decat de obicei. Acesta este anul in care au introdus sortarea optica a strugurilor si recunosc ca i-a ajutat foarte mult la obtinerea calitatii vinului. La acest pret si volum, este unul dintre cele mai bune vinuri din Rioja, in 2013. Are caracterul clasic al Muga, rafinat si usor de baut. 700.000 de sticle produse.

Responsabilitatea pentru vinurile albe si roze ii revine acum lui Isaac Muga, in timp ce fratele lui Jorge face toate rosiile. Am gustat toate albele si rozeurile disponibile, ca sa vad ce se intampla. A aparut un nou roze de top, Flor de Muga, si continua sa lucreze la un nou vin alb, facut majoritar din Viura, Garnacha Blanca si Maturana Blanca, care va iesi, probabil, pe piata in 2018. A fost o degustare lunga si ralaxata, in care au adus si cateva editii mai vechi atunci cand am discutat despre asemanarile dintre diferiti ani, asa ca pot sa va dau cateva opinii despre evolutia unor vinuri mai vechi. O teama comuna in regiune (si intr-o mare parte a Spaniei) este legata de lipsa productiei din 2017. Cand am vorbit despre asta cu familia Muga, mi-au spus ca ei au pierdut cam 60% din struguri din cauza gerului din 2017. In ceea ce priveste vinurile rosii, Prado Enea 2010 s-ar prea putea sa fie una dintre cele mai reusite editii ale acestui vin clasic, cu potential mare de invechire. Odata cu editia 2015, revine in scena Aro, vinul facut majoritar din Graciano; nu mai fusese produs din 2010. Doua vinuri pe care sa le cumparati si sa le ascundeti in pivnita...”, Luis Gutierrez

  • Editia 2012 - 91+ Puncte Parker / Luis Gutierrez: ”Reserva 2012 este vandut ca si Crianza sau ca Reserva in functie de piata, dar este intotdeauna un asamblaj de Tempranillo cu aproximativ 20% Garnacha, 10% Graciano si 5% Mazuelo, din partea inferioara a vaii raului Oja-Tiron. Soiurile sunt fermentate si maturate separat pana cand cea mai mare parte a vinului (80%) este asamblata in vara ulterioara. Chiar si in anii in care nu se produc cuvee-urile de top (de ex, 2012), strugurii nu se folosesc niciodata la acest vin. 2012 a avut struguri bine copti si acest lucru se vede in vin, fara excese. Vinificarea este cat se poate de traditionala: strugurii fermenteaza cu drojdii naturale, iar vinul este maturat in primul an in baricuri noi; apoi, este transferat in butoaie bine-uscate pentru inca un an. Aromele de stejar sunt inca destul de puternice si sunt acompaniate de arome afumate si de note de seminte se susan prajite. Palatul e luxuriant si rotund, cu tanini slefuiti. Vinul este un Rioja ca la carte, la un pret foarte bun pentru calitatea pe care o livreaza. Au fost produse aproape un milion de sticle, ceea ce e impresionant pentru aceasta calitate.”
  • Editia 2011 - 91+ Puncte Parker: ”Un Rioja care combina caracterul traditional si cel modern cu fructul copt si contine arome de stejar destul de picante. Notele de toast si fum se vor integra prin imbatranirea la sticla.Pe palat, corpul e mediu, aromele sunt curate si in echilibru cu taninii dulci. Un vin care se bea usor, e placut dar nu banal si ofera foarte mult pentru acest pret. Anual, se produc o jumatate de milion de sticle, care se vand ca Crinza in Spania si ca Reserva in restul lumii. An dupa an, este una dintre Reserve-le cele mai accesibile si mai demne de incredere.”
  • Editia 2010 - 93 Puncte Decanter: ”O reserva-scoala, de la un producator mare din regiunea istorica Haro. Fructe rosii suculente, cu note de vanilie si tanini din stejar cu structura fina; sfarsit lung, elegant. Valoare maxima.”

Recomandari gastronomice: mezeluri din porc iberic, vitel, tocanite, carne si legume la gratar, ardei umpluti cu sos picant, supa de fasole cu afumatura sau fasole cu carnati
Temperatura de servire: 18°C
Numar de sticle produse: 500 000
Maturitate anticipata: 2018-2023

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 70% Tempranillo, 20% Garnacha, 10% Mazuelo și Graciano
  • Tara de origine - Spania
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile