Opus One 2021

Opus One 2021
Opus One 2019

Opus One 2021

99 Puncte James Suckling:“Un parfum captivant de violete, flori de cires, fructe proaspete de padure albastre si negre, si o structura deosebita definesc acest vin frumos, capabil de o maturare indelungata. Straturi subtile de fructe si condimente de lemn, intre taninuri ferme, fine si sustinatoare, ii confera o intensitate calma. Atat de elegant si rafinat. Notele de scortisoara si grafit pun in valoare aromele de coacaze negre si afine, care persista si se dezvolta intr-un final lung. Deja atractiv la degustare, dar cel mai bine va fi sa-l savurati dupa 2029.”

2 095,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Opus One 2021
Perioada optima de consum: 2026 - 2055

Producator: Opus One - Napa Valley, California

Proprietari: joint venture-ul infiintat de Robert Mondavi (Napa Valley, California) & Baronul Philippe de Rothschild (Chateau Mouton-Rothschild, Bordeaux) este astazi proprietatea companiilor Baron Philippe de Rothschild S.A. si Constellation Brands Inc.

Culoare: rosu-granat inchis, cu tente purpurii

Miros: intens, de prune negre, mure, coacaze negre si petale de trandafir uscate, accentuate de subtonurile minerale

Gust: textura cremoasa, catifelata si incadrata de tanini fin granulati; prospetimea si aciditatea placuta creeaza o tensiune subtila in raport cu aromele de fructe negre, ierburi aromatice savory, espresso si cacao; sfarsit in care persista o nota delicata de ciocolata amara

Recomandari gastronomice: vita - filet mignon, miel, fructe de mare cu sos de mandarine, paste (ravioli) cu trufe negre

Temperatura de servire: 17°C

Maturat 19 luni in stejar frantuzesc nou si 18 luni la sticla.

Vinul trebuie decantat inainte de servire. Sedimentele nu sunt un defect, ci dovada calitatii sale.
99 Puncte James Suckling: “Un parfum captivant de violete, flori de cires, fructe proaspete de padure albastre si negre, si o structura deosebita definesc acest vin frumos, capabil de o maturare indelungata. Straturi subtile de fructe si condimente de lemn, intre taninuri ferme, fine si sustinatoare, ii confera o intensitate calma. Atat de elegant si rafinat. Notele de scortisoara si grafit pun in valoare aromele de coacaze negre si afine, care persista si se dezvolta intr-un final lung. Deja atractiv la degustare, dar cel mai bine va fi sa-l savurati dupa 2029.”
99 Puncte Jeb Dunnuck: "Opus One 2021 este un alt vin captivant de la aceasta crama. Note pure de coacaze negre, grafit, ciocolata si un lemn foarte bine integrat, precum si un indiscutabil sentiment de mineralitate, toate ies din pahar. Pe palat, vinul se simte cu o bogatie medie spre plina, taninuri care se dezvolta, o puritate si precizie minunate si un final excelent. Acesta este un Cabernet clasic din Napa Valley in formare si va evolua timp de 20-25 de ani daca este pastrat corect."
95 Puncte Parker
Editia 2018 - 99 Puncte James Suckling: ”Foarte parfumat si floral, cu note de lavanda, liliac si violete care se impletesc cu cele de fructe de padure dulci, coapte, precum mure si coacaze negre. De semenea, un pic de ardezie si grafit. Vinul este corpolent, dar si echilibrat si rafinat, cu tanini super fini care persista minute in sir. Ierburi aromate proaspete precum foi de dafin si lemon grass scot in evidenta aromele de fructe negre. Tanini de o calitate exceptionala lucrati cu mult rafinament. Persista minute in sir.”
- 98 Puncte Parker: ”De culoare granat-purpuriu foarte profunda, Opus One 2018 erupe din pahar cu note proaspete si intense de mure, coacaze calde si prune negre coapte, suculente plus nuante de liliac, ceai Oolong, baton de scortisoara, pamant arat si trufe negre. Pe palatin, corp mediu spre plin si straturi frumos impletite de fructe negre crocante sustinute de taninii densi si bine structurati si de prospetimea fantastica. Sfarsit foarte aromat, cu o nota minerala persistenta.”

Editia 2017 - 95 Puncte James Suckling: ”Nas abundent de coacaze si flori. Cu corp mediu spre plin, rotund, si ”savory”, cu tanini cremosi si suculenti. Aluzii de citrice. Proaspat si delicios. Beti-l sau pastrati-l.”
- 95 Puncte Parker: ”Cand au inceput incendiile din 2017, Opus One culesese deja 91% din struguri si numai doua plaiuri au ramas nefolosite. Imbuteliat in iulie 2019, vinul este de culoare rosu-granat inchis, cu tente purpurii. Nasul evolueaza incet, etaland note impresionante de cirese negre fierte, dude, zmeura neagra, prajitura calda cu coacaze si mure, cu note de tort aromat, extract de drojdie, tapenada, lemn dulce si pamant prafos si o adiere de salvie salbatica. Pe palatin, corp mediu, o tona de arome de zmeura si coacaze si un filon proaspat, sustinut de taninii copti si catifelati. Sfarsit lung si elegant.”

- 96 Puncte Decanter: ”Cu un pumn de cirese de sfarsit de vara, zmeura si afine cu caracter suculent care confirma, chiar si intr-un an cald ca 2017, ca Opus poate livra echilibru si o eleganta sculpturala. Structura cremoasa, cu tanini uluitor de puternici si aciditate frumoasa. Pe masura ce sta in pahar, vinul incepe sa emane arome florale. Un Opus briliant. Macerat 20 de zile - cam jumatate din cat ar fi fost acum 10 ani. 54% drojdii indigene. Recoltarea a avut loc intre 5 septembrie si 8 octombrie, chiar inainte de incendiile care i-au prins doar cu 10% din struguri neculesi.”
- 95 Puncte James Suckling: ”Nas abundent de coacaze si flori. Cu corp mediu spre plin, rotund, si ”savory”, cu tanini cremosi si suculenti. Aluzii de citrice. Proaspat si delicios. Beti-l sau pastrati-l.”
- 95 Puncte Parker: ”Cand au inceput incendiile din 2017, Opus One culesese deja 91% din struguri si numai doua plaiuri au ramas nefolosite. Imbuteliat in iulie 2019, vinul este de culoare rosu-granat inchis, cu tente purpurii. Nasul evolueaza incet, etaland note impresionante de cirese negre fierte, dude, zmeura neagra, prajitura calda cu coacaze si mure, cu note de tort aromat, extract de drojdie, tapenada, lemn dulce si pamant prafos si o adiere de salvie salbatica. Pe palatin, corp mediu, o tona de arome de zmeura si coacaze si un filon proaspat, sustinut de taninii copti si catifelati. Sfarsit lung si elegant.”
Editia 2016 - 99 Puncte James Suckling: ”Arome fantastice, complexe si bine definite de coacaze negre, afine si ierburi aromate, precum busuioc si frunze de dafin. Dar intotdeauna subtil. Corpolent, dar liniar si foarte rafinat, cu sfarsit foarte persistent. Are energie si vivacitate. Sfarsit foarte rafinat. Dati-i cel putin trei sau cinci ani pentru a se desavarsi.”

- 98 Puncte Parker: ”De culoare rosu-granat inchis, Opus One 2016 exhiba note puternice si expresive de fructe albastre si negre: prune negre, cirese negre, coacaze negre si afine salbatice, cu un substrat frumos de liliac, transdafiri, lut, tufaris si mirodenii indiene. Cu corp mediu spre plin, pe palatin este ca un arc strans care sta sa explodeze, cu o tensiune fantastica si tanini minunat de copti, fin granulati. Sfarsit foarte lung, mineral.”

Editia 2015 - 98 Puncte James Suckling: ”Buchet pur si grandios, cu caracter abundent de coacaze si flori. De asemenea, trandafiri, tufa de coacaze si frunze tinere. Cuvantul care iti vine in minte e ”stralucire”. Cu corp plin si umeri lati. Suculent si minunat chiar si acum. Un echilibru extraordinar. Un exemplu de echilibru armonios intre fruct si tanini. Imi place chiar mai mult decat excelentul 2014. Beti-l acum sau pastrati-l.”

- 97+ Puncte Parker: ”Facut din 81% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot, 7% Cabernet Franc, 6% Merlot si 2% Malbec, Opus One 2015 este un adevarat pumn de fier intr-o manusa de catifea, exhiband o bogatie incredibila de arome si o structura cu o textura seducator de somptuoasa. Vinul se deschide cu o culoare inchisa, rosu-granat purpuriu si minunate note picante de bat de scortisoara, cuisoare si sfindoc (molotru, fan grecesc), cu miez de compot de cirese, jeleu de coacaze rosii, placinta de mure si prune calde, plus adieri de camfor, lavanda si cutie de trabuc. In gura, e bogat si direct, cu corp plin. Vinul umple palatinul cu arome fructe rosii si negre de padure impletite cu condimente, incadrate de tanini granulati, fermi, de o maturitate extraordinara si o mare prospetime care conduc spre sfarsitul de o persistenta epocala. Desi poate fi baut si acum, mai dati-i 3-5 ani in sticla, pentru ca miriada de accente subtile sa infloreasca deplin si apoi, beti-l in urmatorii 30+ ani.”

Editia 2014 - 97 Puncte Suckling: ”Arome fermecatoare de flori, coaja de copac, coacaze si mure. Atat de parfumat! L-ai tot mirosi. Tensiune si finete superbe, cu o textura aproape burgunda, dar cu suflet de Napa: arome de fructe coapte, pietre, condimente si frunze de ceai chinezesc. Delicios, cu savoarea ierburilor de Provence. Poate fi baut acum, dar va fi mai bun in 2020. Disponibil din octombrie 2017.”

- 96 Puncte Parker: ”Cupaj de 80% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 6% Merlot, 5% Petit Verdot si 2% Malbec, Opus One 2014 are o culoare purpurie, cu tente de cerneala si nas de coacaze negre si rosii zdrobite, cirese negre si dude, cu tuse de padure tanara, ierburi sauté si lemn de creion ascutit plus o adiere de cutie de condimente. Cu corp mediu, foarte bine facut si cu un filon energic care accentueaza aromele de fructe rosii si negre, vinul are o structura indrazneata, de tanini granulati si un sfarsit foarte lung, cu straturi de pamant si condimente.”

Editia 2013 - 100 Puncte Suckling - Wine of the Year 2016! ”Cel mai bun Opus facut vreodata. Fantastice arome de stafide negre zdrobite, afine si flori, cu adieri de tutun dulce. Notele de trandafir ii confera opulenta si clasa. Corp plin, echilibru superb al taninilor ultrafini si aciditate vibranta. Postgust complex, de fructe negre si citrice. Extraordinar de persistent. Foarte placut de baut acum. Dar va fi si mai bun in 2019 si dupa aceea. Se va bea intotdeauna cu placere.

Vinul anului 2016, Opus One 2013, este un punct de referinta pentru cele mai mari vinuri americane rosii... Opus One 2013 are o calitate si un caracter superbe. Echilibrul si densitatea vinului amintesc de vinuri clasice precum Heitz Martha’s Vineyard 1974 si Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignon 1958. Opus One 2013 este o vedeta a Vaii Napa si demonstreaza, totodata, de ce acest loc este unul dintre cele mai captivante regiuni vitivinicole din lume. Napa nu mai este obsedata de vinuri puternice, muschiuloase. In schimb, regiunea s-a orientat spre un nou clasicism al fructuozitatii si tensiunii vibrante. Opus le are pe amandoua si mult mai mult decat atat.”

- 97+ Puncte Parker: ”Opus One 2013, un cupaj de 79% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 6% Merlot, iar restul Petit Verdot si Malbec, este o frumusete de vin. Textura catifelata, fara nicio asperitate, note de crème de cassis, afine si subtile tente florale si de lemn. Cu o corpolenta foarte frumoasa, extraordinar de elegant si pur, acest vin este, cu siguranta, una dintre cele mai mari reusite din ultimii 37 de ani. Vinul are un sfarsit splendid si poate fi baut acum sau poate fi pastrat 25-30 de ani.

Acest vin emblematic, creat de doi vizionari care intre timp ne-au parasit, Robert Mondavi si Baronul Philippe de Rothschild, a debutat in 1979.”

Producator
Opus One este primul vin american ultra-premium. Prin el s-a impus o noua categorie de vinuri evaluate la $50 si peste. El este, totodata, cel mai cunoscut vin de tip Meritage - vinuri americane rosii produse in stil bordelez. Majoritatea producatorilor de Meritage sunt situati in California, in special in Napa Valley. Ideea acestui proiect ambitios a doua dintre figurile cele mai respectate din lumea vinului: Baronul Philippe de Rothschild (Chateau Mouton-Rothschild, Bordeaux) si Robert Mondavi (Napa Valley, California) s-a nascut in 1970, dar a prins contur de abia in 1978, iar primul vin a fost lansat in 1979, debutul oficial al podgoriei avand loc cu un an mai tarziu. A fost un succes imediat! Entuziasmul criticilor si al consumatorilor a fost atat de mare incat la prima editie, din 1981, a Licitatiei de vinuri din Nappa Valley, o cutie cu 12 vinuri Opus One s-a vandut cu 24.000 USD - un pret nemaiintalnit pana atunci pentru un vin din California! La Opus One se produc doar doua vinuri: vinul de top cu acelasi nume si cel de-al doilea vin, numit Overture. Astazi, dupa 40 de ani, Opus One ramane cel mai ravnit vin din Napa Valley, chiar daca pretul lui scade rar sub 350 USD si este proprietatea companiilor Baron Philippe de Rothschild S.A. si Constellation Brands Inc. “Vinul se naste, apoi traieste. Dar nu moare niciodata, caci continua sa traiasca in oameni.” Opus One este primul vin american ultra-premium. Prin el s-a impus o noua categorie de vinuri evaluate la $50 si peste. El este, totodata, cel mai cunoscut vin de tip Meritage - vinuri americane rosii produse in stil bordelez. Majoritatea producatorilor de Meritage sunt situati in California, in special in Napa Valley. Ideea acestui proiect ambitios a doua dintre figurile cele mai respectate din lumea vinului: Baronul Philippe de Rothschild (Chateau Mouton-Rothschild, Bordeaux) si Robert Mondavi (Napa Valley, California) s-a nascut in 1970, dar a prins contur de abia in 1978, iar primul vin a fost lansat in 1979, debutul oficial al podgoriei avand loc cu un an mai tarziu. A fost un succes imediat! Entuziasmul criticilor si al consumatorilor a fost atat de mare incat la prima editie, din 1981, a Licitatiei de vinuri din Nappa Valley, o cutie cu 12 vinuri Opus One s-a vandut cu 24.000 USD - un pret nemaiintalnit pana atunci pentru un vin din California! La Opus One se produc doar doua vinuri: vinul de top cu acelasi nume si cel de-al doilea vin, numit Overture. Astazi, dupa 40 de ani, Opus One ramane cel mai ravnit vin din Napa Valley, chiar daca pretul lui scade rar sub 350 USD si este proprietatea companiilor Baron Philippe de Rothschild S.A. si Constellation Brands Inc. “Vinul se naste, apoi traieste. Dar nu moare niciodata, caci continua sa traiasca in oameni.”

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 93% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc, 2% Petit Verdot, 0,5% Merlot, 0,5% Malbec
  • Tara de origine - SUA
  • An recolta - 2021
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - Napa Valley, California
  • Garantie SGR - 0.50 lei

Oferte speciale

Toate promoțiile