Opus One 2012

Opus One 2012
Opus One 2012

Opus One 2012

97 Puncte James Suckling:

”Puritate glorioasă a fructului, parfum de coacăze negre, afine, ciocolată neagră, ierburi aromate proaspete și pământ de pădure. De asemenea, adieri de mentă și alune. Corpolent, cu tanini și echilibru impecabile. Tanini tineri și denși, cu o fructuozitate frumoasă și lungime excelentă. Unul dintre cele mai bune Opus-uri din ultimii ani.”

2 290,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Opus One 2012

Producător: Opus One - Napa Valley, California

Proprietari: joint venture-ul înființat de Robert Mondavi (Napa Valley, California) & Baronul Philippe de Rothschild (Château Mouton-Rothschild, Bordeaux) este astăzi proprietatea companiilor Baron Philippe de Rothschild S.A. și Constellation Brands Inc.

Soi: 79% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 6% Merlot, 6% Petit Verdot, 2% Malbec - cupaj din vinuri din mai mulți ani

Culoare: roșu-granat închis cu tente purpurii  

Miros: parfum de fructe negre de pădure prospete, accentuate de note mai subtile de pământ de pădure și grafit

Gust: rafinat, bogat și corpolent, cu tanini satinați care învelesc aromele clasice de coacăze, mure și cireșe negre; sfârșit lung și persistent, cu  aciditate vioaie și  structură robustă în final

Recomandări gastronomice: vită - filet mignon, miel, fructe de mare cu sos de mandarine, paste (ravioli) cu trufe negre 

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 17°C

Maturitate optimă: 2017 - 2045

Maturat 18 luni în stejar franțuzesc nou și 18 luni la sticlă.

Vinul trebuie decantat înainte de servire. Sedimentele nu sunt un defect, ci dovada calității sale. 

Descrierea oenologului: ”Opus 2012 emană un parfum de fructe negre de pădure prospete, accentuate de note mai subtile de pământ de pădure și grafit. Rotunjimea și taninii satinați învelesc aromele clasice de coacăze, mure și cireșe negre. Acest vin rafinat și destinat învechirii oferă totodată un sfârșit lung și persistent, cu  aciditate vioaie și  structură robustă în final.”

97 Puncte James Suckling: ”Puritate glorioasă a fructului, parfum de coacăze negre, afine, ciocolată neagră, ierburi aromate proaspete și pământ de pădure. De asemenea, adieri de mentă și alune. Corpolent, cu tanini și echilibru impecabile. Tanini tineri și denși, cu o fructuozitate frumoasă și lungime excelentă. Unul dintre cele mai bune Opus-uri din ultimii ani. E greu să nu vrei să-l bei acum, dar va fi mai bun în 2018.” 

96 Puncte Parker: ”Iconicul 2012 este un asamblaj de 79% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 6% Petit Verdot, 6% Merlot și 2% Malbec maturat 18 luni în stejar franțuzesc. Un Opus One rasat, complex, suav și foarte plăcut, cu note de stejar afumat și crème de cassis. O frumusețe de vin făcut de staff-ul de la Mouton Rothschild - parcă ar fi un Pauillac. Continuând să lucreze la calitatea vinului, au reușit să producă un vin briliant, de clasă mondială. Chiar dacă s-ar putea ca 2013 să-l eclipseze, acesta este unul dintre vinurile lor mari, cu aciditatea, taninii, alcoolul și lemnul perfect integrate. Corpolent, se va bea bine în următorii 25-30 de ani.”

Opus One este primul vin american ultra-premium. Prin el s-a impus o nouă categorie de vinuri evaluate la $50 și peste. El este, totodată, cel mai cunoscut vin de tip Meritage - vinuri americane roșii produse în stil bordelez. Majoritatea producătorilor de Meritage sunt situați în California și, în special, în Napa Valley.

”Acest vin emblematic, creat de doi vizionari care între timp ne-au părăsit, Robert Mondavi și Baronul Philippe de Rothschild, a debutat în 1979.” , Robert Parker

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 79% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 6% Merlot, 6% Petit Verdot, 2% Malbec - cupaj din vinuri din mai mulți ani
  • Tara de origine - SUA
  • An de recolta - 2012
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile