Smerenie 2016 Crama Oprisor

Smerenie 2016 Crama Oprisor
Smerenie

Smerenie 2016 Crama Oprisor

Un vin intens colorat in rosu-violaceu, echilibrat, corpolent si catifelat. Aromatic, dezvolta usoare tente de fum de tamaie impletite armonios cu note de visine supracoapte. Un vin fin, invaluitor, excelent pentru consumul imediat, dar si cu reale capacitati de invechire in sticla.

2016 Gault&Millau 94 puncte

Ultima sticla!

499,99 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Smerenie 2016 Crama Oprisor

Un vin august, cu un caracter gustativ foarte prietenos, ale carui arome, rar întalnite într-un vin romanesc, invita la meditatie. Pentru acest cupaj inedit s-au folosit trei soiuri de vinuri rosii de la Crama Oprisor: Shiraz, Pinot Noir şi Dornfelder. Fiecare dintre vinurile folosite a fost maturat în baric de stejar.

Smerenie este primul vin din România care a parcurs un drum invers: de la nume şi idee la licoarea închisă în sticlă. S-a vrut a fi un tribut adus sufletului nemuritor şi credinţei nesmintite, călugăriţei din chilie care se roagă pentru fiecare om întâlnit sau de care a auzit. Alchimia lui Liviu Grigorică şi puritatea soiurilor lucrate de Veronica Gheorghiu au fost exploatate la maximum pentru a obţine un vin care „închide” această atmosferă. Asprimile tocite ale rasei călugăreşti – surprinse în taninii catifelaţi, cu astringenţe plăcute. Răcoarea chiliei – descoperită în urme aproape imperceptibile de mentă şi eucalipt. Viaţa de zi cu zi – regăsită în parfumul de gutuie lăsată în fereastră şi de cireşe supracoapte. Neclezminţirea credinţei – revelată în puterea mare de învechire a vinului.

Tot ce există în Oltenia este legat într-un fel de credinţă, de ortodoxie, de divinitate. Bisericile şi mănăstirile au stat timp de secole în cel mai înalt punct (geografic) al comunităţii, pentru a sublinia concret locul deţinut de practicile spirituale. Oltenii nu ar fi putut rezista vremurilor potrivnice fără să fi ţinut aprinsă flacăra credinţei. Şi astăzi, straiele lor şi troiţele de la răscruci împrăştie o atmosferă de smerenie, însă nu una a omului învins, ci a celui care şi-a pus sufletul şi viitorul la dispoziţia lui Dumnezeu. În Oltenia profundă pluteşte miros de ulei ars în candelă, de tămâie şi de ziduri vechi bisericeşti.

ASOCIERE CULINARA: carne de vita in sange, carne de vanat mare, friptura de curcan, carne de porc la gratar, desert cu ciocolata amara si/sau fructe de padure.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18OC

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Shiraz, Pinot Noir, Dornfelder
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - IG Dealurile Olteniei

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile