Prince Matei Merlot Vinarte

Prince Matei Merlot Vinarte

Prince Matei Merlot Vinarte

Un cupaj in care Merlot-ul isi taie partea leului (90%), iar Cabernet Sauvignon-ul adauga o nota aparte. O prezenta limpede, rubinie pana la extaz, in care gustul sec, corpolent, dezvaluie o textura bine echilibrata de tanini dulci, delicat astringenta. Cu un post-gust prelung, acest vin iti va incanta si narile cu aromele de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie, invitandu-te la o calatorie a simturilor.

95,00 lei

Adaugă în coș

Adaugă la lista de dorințe

Mai multe informații

Prince Matei Merlot Vinarte

Este obligatorie oxigenarea inainte de servire, minim 2 ore in sticla si inca 20-30 de minute in decantor.

Strugurii provin din parcele consacrate ce se bucură de condiţii naturale optime pentru obţinerea de maximă calitate. Numărul de ciorchini pe butuc este limitat în aşa fel încât să rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahăr, concentraţia de arome şi substanţele colorante. Selecţia strugurilor se face foarte minuţios atât la recoltarea făcută manual cât şi pe banda de sortare înainte de zdrobire şi desciorchinare. Mustuiala este trimisă în cisterne de inox cu temperatură controlată unde au loc maceraţia şi fermentaţia alcoolică (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienţă franceză, unde au loc fermentaţia malolactică şi maturarea pentru o perioadă de 12 luni. După această perioadă, vinul se îmbuteliază în sticle şi se păstrează în pivniţă minimum şase luni.

Vinul poate fi învechit la sticlă (10-15 ani) în condiţii de pivniţă, astfel căpătând o textură catifelată şi un buchet complex.

ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne roşie, vânat nobil cu sosuri complexe, meniuri tradiţionale româneşti pe bază de carne sau alături de brânzeturi maturate.

Temperatura de servire: 18°C

Categoria: Vin rosu

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Merlot, Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2012
  • Volum - 0,75 L
  • Alcolemie - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Listă de dorințe

Cele mai cumpărate

Toate produsele din topul vănzărilor

Produse noi

Oferte speciale

Toate promoțiile