Apogeum Feteasca Neagra 2016 Valahorum

Apogeum Feteasca Neagra 2016 Valahorum
Apogeum Feteasca Neagra 2016 Valahorum
Apogeum Feteasca Neagra 2016 Valahorum Apogeum Feteasca Neagra 2016 Valahorum Apogeum Feteasca Neagra 2016 Valahorum

Apogeum Feteasca Neagra 2016 Valahorum

APOGEUM Feteasca Neagra EDITIE LIMITATA anul VI, adică recolta 2016, are o culoare de un roșu rubiniu, dens și strălucitor. Aromele primare de prune, de afine și coacăze negre sunt completate de senzații de lemn dulce și cafea. Condimentele ce definesc caracterul vinului, piper, cuișoare, vanilie, sunt integrate și completează tabloul aromatic. În gust vinul este catifelat, cu taninuri moi și zemoși, meritul anilor de permanență în baric. Seduce prin densitate și postgust nesfârsit, cu final de ciocolată neagră și vișine.

Editie limitata:9850 de sticle

Promotie Promotie!

165,00 lei

-5%

156,75 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

APOGEUM Feteasca Neagra EDITIE LIMITATA 2016

Prețios și nobil, APOGEUM este un vin unic, obținut prin metode vechi de 2000 de ani dintr-o vie veche, special amenajată și îngrijită, amplasată într-una din cele mai bune zone viticole din România – Dealu Mare. APOGEUM poartă o încărcătură emoțională și personală puternică. Vin de semnătură, această Fetească Neagră premiată pe trei continente este încununarea muncii de o viață a lui Virgil Mândru, proprietarul Cramei APOGEUM.

Metoda de vinificatie

Provenind dintr-o plantație veche de 50 ani, amplasată pe coline sudice, cu sol calcaros, sărac și beneficiind de precipitații puține, strugurii de Fetească Neagră dau naștere acestui vin rar, unic – APOGEUM.

Producția este mică, 5-6 tone/ha, recoltată manual. Strugurii sunt selecționați încă din vie, culeși în perioada optimă, transportați cu multă grijă la locul de vinificație. Vinul APOGEUM  este obținut în crama cu același nume, cramă istorică dotată pe măsura renumelui cu amfore din argilă și sisteme de selecție a strugurilor, și beneficiază încă de la început de toată dragostea și atenția: drojdii naturale specifice arealului Dealu Mare, remontaje manuale ale musturilor, fermentare-macerare lentă, de lungă durată și la temperaturi optime, totul cu scopul obținerii aromelor caracteristice de prună uscată, magiun, fructe de pădure, coacăze negre. După aproximativ 15-20 zile, odată desăvârșită fermentația alcoolică, amforele sunt pregătite pentru a doua fermentație, fermentația malolactică, proces în urma căruia vinul începe să reveleze din plin caracteristicile sale deosebite.

Odată încheiată și această etapă din viața APOGEUM, vinul tânăr obținut este introdus gravitațional în butoie noi, din stejar francez.

Perioada de 24 de luni, cât timp tânăra Fetească Neagră se odihnește în barique, plus cele 12 luni în care stă în sticlă, îi conferă acesteia note de elegantă maturitate, exprimate printr-o explozie de arome îmbietoare (stejar, vanilie, ciocolată, cafea), taninuri moi, catifelate, elemente ce denotă valoarea unui vin deosebit, rar.

Temperatura de servire: 15°-17° Celsius. Recomandăm minim două ore de decantare.

Asocieri culinare: Partener ideal pentru preparate din carne roșie, piept de rață cu miere și oțet balsamic, brânzeturi maturare și deserturi pe bază de ciocolată amăruie.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - DOC-CMD Dealu Mare

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile