Cuvee Uberland 2018 Cramele Recas

Cuvee Uberland 2018 Cramele Recas
Cuvee Uberland 2018 Cramele Recas

Cuvee Uberland 2018 Cramele Recas

Culoare rosu-rubinie cu nunate de violet.Pentru prima data, de la lansarea din 2006, Cabernetul Sauvignon devine majoritar in acest cuvee.Degustativ:gust complex si arome de fructe coapte negre:afine,cirese amare si coacaze. Dupa aerare,putem distinge aromele elegante de vanilie,tabac blond,ciocolata amara si migdale proaspat prajite.Taninurile puternice ale Cabernetului sunt perfect aliate cu textura supla si aromele florale (de violete) ale Merlotului

130,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Viticultura si Vinificatie

Pentru editia din 2018 am ales drept cupaj 70% Cabernet Sauvignon si 30% Merlot din parcele cu o productie de 6 tone la hectar, cu expozitie sudica si sol argilo-calcaros, bogat in oxizi de fier. Mustul folosit pentru acest vin este 100% ravac, macerat la temperatura controlata in vase de inox. Dupa fermentatia malolactica urmeaza asamblarea celor doua soiuri si maturarea lor in butoaie de stejar frantuzesc 100% nou, Dargeaux & Jaegle pentru 12 luni. Faza de maturare se incheie cu o perioada de stocare in vase neutre de inox si minim 6 luni în sticla.

Inca inainte de a fi lansat, acest vin a obtinut medalia de Argint in cadrul prestigiosului concurs international de vinuri Mundus Vini (desfasurat in Germania).La data prezentarii si,implicit, la data afisarii rezultatelor vinul avea doar trei luni de maturare in sticla.

Cuvee Überland este un vin cu potențial de invechire, care imbina caractersticele acestor doua soiuri nobile intr-o expresie unica a „terroir"-ului banatean de la Recas.

ASOCIERE CULINARA:Carne de vanat; Rib-eye de vita; Piept de rata la cuptor; Branzeturi cu mucegai albastru (Roquefort, Stilton, Gorgonzola); Deserturi pe baza de ciocolata amara si fructe negre.

TEMPERATURA DE SERVIRE:16/18° C 

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon (70%), Merlot(30%)
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - RECAS DOC CT

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile