Arezan Babeasca Neagra M1.Crama Atelier
Băbeasca a fost culeasă chiar înainte de începerea ploilor! Parcă ştiind ce va să se întâmple, viile bătrâne şi înţelepte s-au grăbit în a coace strugurii care la momentul culesului aveau culoare frumoasă, arome bogate şi taninuri coapte. Strugurii au fost selecţionaţi şi recoltaţi manual în lădiţe.Odată ajunşi la Crama Atelier, au trecut printr-un proces de sortare riguroasă, „bob cu bob” şi desciorchinare. Procesul de vinificaţie a debutat cu o perioadă de macerare „la rece” a mustuielii urmată de inocularea cu drojdii selecţionate. Omogenizarea periodică a mustului în fermentaţie cu pieliţa strugurilor a asigurat extracţia aromelor tipice de soi, culoarea şi taninurile. Vinul tânăr a fost tras la maturare într-o combinaţie de butoaie noi şi budane vechi de stejar pentru o perioadă de 12 luni. La finalul perioadei de maturare, vinurile au fost degustate individual şi asamblate. Procesele de condiţionare şi filtrare au fost păstrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din prospeţimea şi caracterul unic al vinului.
Un vin cu potential de invechire prin păstrare la sticlă 3-5 ani.
ASOCIERE CULINARA: bucatele româneşti din carne de porc şi carne de miel, sărmăluţe cu mămăliguţă, legume, mezeluri lejere şi brânzeturi proaspete
Temperatura de servire: 14-16°C
Categorie : Vin rosu