Catena Zapata Malbec Argentino 2020

Catena Zapata Malbec Argentino 2020
Catena Zapata Malbec Argentino 2019

Catena Zapata Malbec Argentino 2020

Culoarea rosu-purpuriu cu miros elegant, de mure, fructe albastre si ciocolata neagra cu subtonuri de scoarta de copac si trufe negre. Gust bine-legat si mai focusat decat editiile anterioare, cu tanini fini si sfarsit pe note de mure si trufe negre.

445,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Catena Zapata Malbec Argentino 2020

Perioada optima de consum: 2022-2030

Producator: Catena Zapata - Altamira, La Consulta

Oenolog: Alejandro Vigil

Soi: 100% Malbec - vite vechi din viile Nicasia si Angélica

Culoare: rosu-purpuriu

Miros: elegant, de mure, fructe albastre si ciocolata neagra cu subtonuri de scoarta de copac si trufe negre

Gust: bine-legat si mai focusat decat editiile anterioare, cu tanini fini si sfarsit pe note de mure si trufe negre

Recomandari gastronomice: carne fripta, gratare, preparate cu sos lionez

Temperatura de servire: 17-18°C

Descrierea producatorului: ”Indiferent de anul de recolta, acest vin este, fara indoiala, mai vechi de 100 ani. El reprezinta stradania unei familii de a produce un Malbec argentinian care sa poata concura cu marile vinuri ale lumii. Vitele provin dintr-o selectie masala prefiloxerica din via Angélica, numita dupa mama lui Nicolas Catena Zapata si situata in districtul Lunlunta, regiunea Maipú, Mendoza la altitudinea de 920 m. Ea a fost plantata in 1930. Via Nicasia, numita dupa bunica lui Nicolas Catena Zapata este situata in districtul La Consulta, regiunea San Carlos, Mendoza la altitudinea de 1,095 m si a fost plantata in 1996.”
98 Puncte James Suckling: ”Perfumed and seductive nose of purple plums, blueberries, dried roses, violets, lemon zest, chocolate, truffles and cigar box. It’s full-bodied, yet so elegant and weightless. Seamless, finely knit tannins. Beautiful, lengthy finish. Try from 2024.”
95 Puncte Parker

Producator
”Nicolas Catena Zapata este, pe drept cuvant, cel care a pus vinurile argentiniene pe harta lumii, alegand sa se concentreze exclusiv pe calitate. E fantastic ca a pus si bazele unei dinastii de vinificatori.” Jancis Robinson, critic si jurnalist de vin
”Nicolas Catena Zapata este un vizionar de mare factura intelectuala, intotdeauna curios sa afle despre altii si despre mersul lumii. Mai mult decat oricine altcineva, el a schimbat scena vitivinicola argentiniana, ducand-o spre calitate.” Baron Eric de Rothschild, Chateau Lafite
”Am invatat de la bunicul si de la tatal meu ca vinul de calitate depinde de locul unde se naste si ca in crama putem face foarte putin pentru a imbunatati ceea ce ne da natura.” Nicolas Catena Zapata
Istoria vinului argentinian se confunda cu istoria familiei Catena. Ea il are in centru pe Nicolas Catena Zapata, cel rasplatit cu titlul de ”Decanter Man of the Year 2009” de catre prestigioasa revista britanica. Era primul producator sud-american onorat cu aceasta distinctie. Cel caruia i se spune ”Robert Mondavi al Argentinei” s-a nascut si a crescut in Mendoza, la podgoria infiintata in 1902 de bunicii sai care emigrasera din Italia in 1898. De mic, a inceput sa lucreze in vie, iar la 10 ani lucra deja in crama. Dupa studii incheiate cu un doctorat in economie, in anii 1960 a preluat conducerea podgoriei de la tatal sau, Domingo. Obsedat de calitate si increzator in potentialul vinului argentinian, a investit intr-o crama la standarde internationale, unde a inceput sa produca vinuri de cea mai buna calitate cu care a deschis, rand pe rand, marile piete ale lumii. Pentru aceasta, a cercetat si a inovat continuu: a dat o noua viata Malbec-ului si a indraznit sa planteze la altitudine mare - via Adrianna, considerata Grand Cru-ul Americii Latine, a fost prima vie plantata la 1450 m. Decisiva pentru succesul sau a fost intalnirea cu vinul californian - in anii 1980, cand a fost invitat la Facultatea de economie a Universitatii Berkeley, a vazut cu ochii lui ce a insemnat revolutia vinului din Napa Valley. Inspirat de dorinta californienilor de a face vinuri la fel de bune sau chiar mai bune decat cele din Franta, el a abandonat stilul traditional italian si l-a adoptat pe cel californiano-francez: temperatura controlata pentru a proteja aromele strugurilor si folosirea baricurilor din stejar frantuzesc.
Apoi, a decis sa puna bazele unei miscari pe termen lung si a creat Catena Institute of Wine, liderul cercetarii si dezvoltarii nu doar pentru vinul sau, ci pentru tot vinul argentinian care a devenit, astfel, tot mai bun din an in an.
Astazi, crama este condusa de fiica sa, dr. Laura Catena, absolventa Magna cum laudae a Facultatii de Medicina de la Harvard si detinatoare a unui doctorat de la Stanford. Ea isi imparte timpul intre San Francisco, unde practica medicina si Mendoza, unde continua traditia familiei aducandu-i un suflu nou. Din respect pentru activitatea tatalui sau, ea i-a dedicat vinul de top al domeniului, a carui prima editie a fost pusa pe piata in 1997. Facut din struguri proveniti din via Adrianna, Nicolas Catena Zapata a stabilit un nou standard de calitate pentru vinul argentinian, dupa ce a castigat o serie de degustari in orb la care au participat cele mai mari vinuri ale lumii. De atunci, isi pastreaza nealterat statutul de vin-icoana al Argentinei.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Malbec
  • Tara de origine - Argentina
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,8%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile