Signature Feteasca Neagra 2016 Aurelia Visinescu

Signature Feteasca Neagra 2016 Aurelia Visinescu
Signature Feteasca Neagra 2016 Aurelia Visinescu

Signature Feteasca Neagra 2016 Aurelia Visinescu

Rosu inchis, cu reflexii stralucitorare. Buchet somptuos, elegant si bogat, cu un amestec bine dozat de prune uscate, visine negre si mirodenii, note de ciocolata, vanilie si fum. Postgust luxuriant si catifelat, intens, dominat de prune uscate, marmelada, ciocolata neagra pe final; taninurile ferme ii confera putere si lungime; se simt tușe de tabac si vanilie.

Potential de invechire peste 20 de ani.

255,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

In viata, in vie si in Univers exista un timp perfect pentru fiecare actiune. Un timp pentru sadit, un timp pentru rodit si altul pentru cules roadele. La sahateni, am invatat ce inseamna rabdarea si chiar bucuria de a da timpului voie sa curga cu rost. Prima recolta de Feteasca Neagra am avut-o in 2006. acest vin, nascut la 10 ani distanta, vine ca o incununare a tuturor lectiilor pe care le-am invatat, bob cu bob si ceas cu ceas. Este un vin nascut la ceas de sarbatoare si reprezinta o masura angajamentului pe care ni-l luam in fiecare an sa dam naturii voie sa ne surprinda, iar noi sa ne dam silinta sa ne autodepasim.

Anul 2016 a fost caracterizat de o productie relativ mica, de 5.2 to/ha, ceea ce a dus la obtinerea unui vin de inalta calitate, extractiv,  intens colorat, cu taninuri ferme si cu potential de invechire. Primavara anului 2016 a fost timpurie, insa finalul lunii aprilie a adus temperaturi aproape de inghet. Luna mai a debutat cu precipitatii si temperaturi mai scazute, insa vremea s-a incalzit treptat, astfel incat via a intrat in vegetatie fara multe provocari. Vara din 2016 a adus temperaturi caniculare in iulie si august, fara precipitatii, urmate de o toamna cu precipitatii insemnate in special in luna octombrie. Viile beneficiaza de adapostul pe care il ofera dealurile subcarpatice, care cresc treptat in altitudine, formand un paravan impotriva curentilor reci care vin din directiile nord, nord – vest si nord – est.

Strugurii de Feteasca Neagra provin de pe o parcela de vita de vie care apartine satului Fintesti, comuna Naeni, situata in treimea inferioara a dealului, la altitudine de 180m, cu expozitie sudica si sud-estica, unde solurile sunt mai sarace in nutrienti, calacaroase, cu depozite de nisipuri fine si pietris. Acest tip de sol asigura drenarea buna a apei si este propice obtinerii strugurilor de calitate.

Strugurii au fost culesi manual pe 7 septembrie, desciorchinati si  fermentati in tancuri de inox cu scufundarea caciulii pentru extragerea delicata a taninurilor. Fermentatia alcoolica a fost realizata la temperatura de 25 - 28⁰C timp de 14 zile. Vinul ravac a fost transferat in butoaie de 225l din stejar frantuzesc din padurile allier, 70% noi si 30%  la a doua folosire, unde a si definitivat fermentatia malolactica. Perioada de maturare in barrique-uri a fost de 19 luni, dupa care s-a facut selectia vinului din butoaiele care au evoluat cel mai bine si au fost imbuteliate 4003 sticle. Vinul a fost invechit in sticla timp de 3 ani si jumatate.

Temperatura de servire: 16 - 18 °C.

Asocieri culinare: poate fi servit alaturi de carnea de vita, miel si vanat, mancaruri traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2016
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - Dealu Mare DOC-CT

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile