DFR Merlot Domeniile Franco Romane

DFR Merlot Domeniile Franco Romane
DFR Merlot Domeniile Franco Romane

DFR Merlot Domeniile Franco Romane

Un Merlot foarte tanar, dar cu un excelent potential de evolutie. Un vin intens si elegant, cu o textura ferma, bine sustinuta de notele de fructe rosii bine coapte si de taninurile dulci. Culoarea vinului este rosu rubiniu stralucitor, iar nasul aduce visine, senzatii minerale si note condimentate. Corpul mediu, are alcool bine integrat si o aciditate vie. Gustul vine cu cirese negre si prune coapte, la care se adauga impresii de piper negru si ardei verde. Postgustul e lung, suculent, cu aluzii picante si o delicata astringenta

35,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 12,57 ha, din parcela numita traditional "Zarea". Anul plantarii 2008. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale. Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 230 gr z/l, cu o productie recoltata de 10,000 kg/ha(2 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 08 septembrie 2019.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plasticdupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Fermentarea se realizeaza folosind cea ma veche metoda, si anume in linuri de betoane la o temperatura cuprinsa intre 23-25◦ C timp de 13 zile.

Temperatura de servire: 16 - 18 °C.

Asocieri culinare: Se recomanda asociera cu preparate din carne de rata, curcan sau iepure.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Merlot
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Rosu
  • Apelatie - DOC - CMD Dealu Mare

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile