DFR ECO Feteasca Neagra 2020 Domeniile Franco Romane

DFR ECO Feteasca Neagra 2020 Domeniile Franco Romane
DRF ECO Feteasca Neagra 2020 Domeniile Franco Romane

DFR ECO Feteasca Neagra 2020 Domeniile Franco Romane

Vin suplu si placut, cu o structura intens eleganta cu note olfactive delicate de prune si cirese negre. Finalul este proaspat si lung.

34,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 6,29 ha, din parcela numita traditional "Banita". Anul plantarii 2009. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 246 gr z/l, cu o productie recoltata de 2526 kg/ha(0,56 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 10 septembrie 2020.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plasticdupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Fermentarea se realizeaza folosind cea ma veche metoda, si anume in linuri de betoane la o temperatura cuprinsa intre 23-25◦ C timp de 13 zile.

Temperatura de servire: 16 - 18 °C.

Asocieri culinare: Este recomandata asocierea cu preparate din carne de vita si porc, curcan, tocanite, iahnie de fasole, sarmale din carnne de porc , pizza, paste cu sos rosu.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,9%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile