Vigneron ECO Feteasca Neagra Baricat 2017 Domeniile Franco Romane

Vigneron ECO Feteasca Neagra Baricat 2017 Domeniile Franco Romane
Vigneron ECO Feteasca Neagra Baricat 2017 Domeniile Franco Romane

Vigneron ECO Feteasca Neagra Baricat 2017 Domeniile Franco Romane

Vin rustic cu structura fina si taninuri inca vii si intense, lasand arome de mure si prune coapte.

42,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 6,04 ha, din parcela numita traditional "Vispesti". Anul plantarii 2009. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 250 gr z/l, cu o productie recoltata de 2140 kg/ha(0,47 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 07 septembrie 2017.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Fermentarea se realizeaza folosind cea ma veche metoda, si anume in linuri de betoane la o temperatura cuprinsa intre 23-25◦ C timp de 13 zile, urmand operatia de invechire a vinului prin transferul acestuia in butoaie de stejar, fiind lasat sa se odihneasca o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Temperatura de servire: 16 - 18 °C.

Asocieri culinare: Recomandat impreuna cu carne de vaca, vanat, miel, porc, curcan, paste cu sos rosu, tocanite, iahnie de fasole, sarmale din carne de porc si vitel, pizza, paste cu sos rosu.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2017
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,3%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile