Vigneron ECO Pinot Noir Baricat 2018 Domeniile Franco Romane

Vigneron ECO Pinot Noir Baricat 2018 Domeniile Franco Romane
Vigneron ECO Pinot Noir Baricat 2018 Domeniile Franco Romane

Vigneron ECO Pinot Noir Baricat 2018 Domeniile Franco Romane

Vin cu taninuri cu iz lemnos, puternic si neimblanzit. Este un vin fin, amplu, rotund si moale, lasand usoare arome de merisor sau chiar si trandafiri.

45,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 15,54 ha, din parcela numita traditional "In vale". Anul plantarii 2000. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 216 gr z/l, cu o productie recoltata de 3285 kg/ha(0,73 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 20 august 2018.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Fermentarea se realizeaza folosind cea ma veche metoda, si anume in linuri de betoane la o temperatura cuprinsa intre 23-25◦ C timp de 14 zile, urmand operatia de invechire a vinului prin transferul acestuia in butoaie de stejar, fiind lasat sa se odihneasca o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni.

Temperatura de servire: 16 - 18 °C.

Asocieri culinare: Se recomanda cu ciuperci, trufe, tocanite, sarmale din carne de porc si vitel, pizza, paste cu sos rosu, branzeturi tari sibine maturate: Emmental, Gruyere, Cheddar, Parmezan, Gouda dar si moi, cu mucegai alb: Brie sau Camembert.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Pinot Noir
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,9%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile