Domaine Bosquet des Papes Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition 2016

Domaine Bosquet des Papes Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition 2016
Domaine Bosquet des Papes Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition 2016

Domaine Bosquet des Papes Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition 2016

93 Puncte Parker:

”O ediție fantastică. 40% din struguri au fost dezciorchinați. Ei provin din 40 de parcele diferite de pe cuprinsul apelațiunii. Parfum floral și de zmeură. Pe palatin, este corpolent, dar cu textură mătăsoasă și sfârșit cu adieri subtile de ierburi de Provence și lemn dulce. Se poate bea acum, dar va rezista cu bine 10 ani sau mai mult dacă e ținut într-o pivniță răcoroasă.”

235,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Bosquet des Papes Châteauneuf-du-Pape Cuvée Tradition 2016

Perioada optimă de consum: 2018 - 2030

Producător: Bosquet des Papes - AOC Châteauneuf-du-Pape 

Soi: 75% Grenache, 12% Mourvèdre, 10% Syrah, 3% Cinsault, Counoise și Vaccarèse - 40% struguri dezciorchinați

Culoare: roșu-purpuriu cu reflexii strălucitoare   

Miros: somptuos, floral și de fructe roșii mici, în special, frăguțe și zmeură 

Gust: dens, profund, rasat și mătăsos, cu o mare puritate a fructului, tanini supli și arome extraordinare de ierburi de Provence, tufăriș, piele nouă, fructe roșii și negre dulci; sfârșit fantastic         

Recomandări gastronomice: carne fiartă, carne cu sos, vânat - în special tocană de iepure sau de mistreț

Alcool: %

Temperatura de servire: 17°C

Maturat 12 luni în stejar franțuzesc.

93 Puncte Parker: ”O ediție fantastică. 40% din struguri au fost dezciorchinați. Ei provin din 40 de parcele diferite de pe cuprinsul apelațiunii. Parfum floral și de zmeură. Pe palatin, este corpolent, dar cu textură mătăsoasă și sfârșit cu adieri subtile de ierburi de Provence și lemn dulce. Se poate bea acum, dar va rezista cu bine 10 ani sau mai mult dacă e ținut într-o pivniță răcoroasă.”

93 Puncte Jeb Dunnuck: ”O adevărată bijuterie de vin. Acest cuvée clasic vine din mai multe parcele situate pe tot cuprinsul apelațiunii. Strugurii au fost parțial dezciorchinați și vinificați în tancuri de beton și în butoaie de stejar de 600 l. Notele extraordinare de tufăriș, piper, piele nouă și fructe roșii și negre dulci introduc un Châteauneuf-du-Pape impecabil, mătăsos, corpolent, fără asperități și cu sfârșit uluitor.”  

Familia Boiron face vinuri de cinci generații. Totul a început în 1860, cu Emmanuel Boiron. Fiul și nepotul său îi continuă munca și creează domeniul Clos Chantemerle în 1936. Generațiile următoare au mărit proprietatea, cu același respect pentru terroir și calitate.

În 1966, Maurice Boiron dă o nouă amploare proprietății, cumpărând mai mult de zece hectare și ajungând, astfel, să aibă 27 ha în Châteauneuf-du-Pape. Tot el schimbă și numele domeniului în Bosquet des Papes.

Din 1995, la frâiele proprietății se află Nicolas, fiul lui Maurice. La rândul lui, a mărit patrimoniul cu 3 ha în Côtes du Rhône și alte 4,5 ha în Châteauneuf-du-Pape. Împreună cu soția lui Jeanne-Claire, el a făcut o turnură decisivă spre modernitate și gusturile consumatorilor contemporani fără, însă, a neglija tradiția. Pentru că, crede el, nevoia de plăcere și o anumită sete de cunoaștere merg foarte bine împreună.

”Châteauneuf-du-Pape este un grand cru, unul dintre cele mai mari din lume; ne mândrim cu el și vă invităm ca prin intermediul vinurilor noastre să ne împărtășiți pasiunea.” Nicolas Boiron

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 75% Grenache, 12% Mourvèdre, 10% Syrah, 3% Cinsault, Counoise și Vaccarèse - 40% struguri dezciorchinați
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile