Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016

Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016
Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016

Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016

100 Puncte Jeb Dunnuck:”Un alt vin perfect de la acest domeniu genial, Châteauneuf-du-Pape 2016 se așează lângă extraordinara ediție 2007. Asamblaj clasic de 60% Grenache, 30% Mourvèdre și 10% Syrah vinificat în butoaie mari și vechi, această frumusețe de vin are o culoare roșu-purpuriu profund. Ea este urmată de un buchet monumental de lichior de vișine, coacăze negre, afine, condimente asiatice și tufăriș. În ciuda faptului că este corpolent, concentrat și puternic, are grația unei balerine, tanini ultrafini, o textură perfectă, mătăsoasă și un postgust care, pur și simplu, nu mai vrea să se termine. Jos pălăria, Paul-Vincent Avril!”

645,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2016

Perioada optimă de consum: 2020 - 2040

Producător: Châteauneuf-du-Pape, Ronul de Sud 

Proprietar-oenolog: Paul-Vincent Avril

Culoare: rroșu-purpuriu profund  

Mirosbuchet monumental de lichior de vișine, coacăze negre, afine, condimente asiatice și tufăriș

Gustcorpolent, concentrat și puternic, dar are grația unei balerine, tanini ultrafini, o textură perfectă, mătăsoasă și un postgust care, pur și simplu, nu mai vrea să se termine

Recomandări gastronomice: miel, vânat (căprioară), porumbel, brânzeturi

Temperatura de servire: 16°C

Acest vin roșu făcut din strugurii de pe 24 ha, reprezintă 90% din producția anuală a domeniului. Maturat 12-15 luni în butoaie mari de stejar.

100 Puncte Jeb Dunnuck: ”Un alt vin perfect de la acest domeniu genial, Châteauneuf-du-Pape 2016 se așează lângă extraordinara ediție 2007. Asamblaj clasic de 60% Grenache, 30% Mourvèdre și 10% Syrah vinificat în butoaie mari și vechi, această frumusețe de vin are o culoare roșu-purpuriu profund. Ea este urmată de un buchet monumental de lichior de vișine, coacăze negre, afine, condimente asiatice și tufăriș. În ciuda faptului că este corpolent, concentrat și puternic, are grația unei balerine, tanini ultrafini, o textură perfectă, mătăsoasă și un postgust care, pur și simplu, nu mai vrea să se termine. Jos pălăria, Paul-Vincent Avril!”

98 Puncte Decanter: ”La Clos des Papes, randamantul este întotdeauna mic, dar recolta din anul acesta este cea mai mare din 2007 încoace, cu 25 hl/ha. Asamblajul final dezvălui un vin tânăr care este deja armonios din punct de vedere aromatic, proaspăt și lucrat până la cel mai mic detaliu. Este mai corpolent decât o ediție obișnuită, profund, dar proaspăt. Anul acesta, vinul are o structură tanică și o aciditate mai puternică, dar este foarte echilibrat și foarte lung, cu o prospețime sublimă. Un Clos des Papes genial.”
97+ Puncte Parker

Clos des Papes a fost unul dintre primele domenii din Châteauneuf-du-Pape și, totodată, din Valea Ronului, care a produs, îmbuteliat și vândut vin. Primul lor vin sub eticheta Clos des Papes a fost pus pe piață în 1896!

Viile de la Clos des Papes se întind pe 35 ha formate din 24 de parcele separate din Châteauneuf-du-Pape. Doar 4 ha din zona mai rece sunt dedicate producerii vinului alb Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc. Restul de 31 ha sunt folosite pentru vinul roșu. Clos des Papes este special datorită terroir-urilor și solurilor diferite în care sunt situate viile - de la roca stâncoasă din La Crau, până la nisip, calcar și pietriș. De aici, complexitatea unică a acestor vinuri de referință pentru Châteauneuf-du-Pape.

Începuturile domeniului datează din secolul al XVII-lea. Încă de atunci, familia Avril era faimoasă în Châteauneuf. Înstărită, ea a dat, între 1756-1790, câțiva consilieri municipali, fapt consemnat de placa memorială de pe zidul orașului, în apropierea palatului. Apoi, se știe că Paul Avril vindea vin roșu și alb sub eticheta Clos des Papes încă din 1896, chiar dacă marca a fost înregistrată ulterior, în 4 septembrie 1902. El a fost unul dintre primii militanți pentru instituirea Apelațiunii Controlate Châteauneuf-du-Pape care avea să fie instituită în 1936, devenind prima apelațiune din Franța. Mai târziu, Régis Avril (1901-1987) a devenit furnizor al Palatului Elysée, în timpul președinților de Gaulle și Pompidou.

Podgoria a fost condusă apoi de Paul Avril, fiul său Paul-Vincent și Madame Avril, trei personaje extrem de carismatice. Paul Avril s-a stins în 2009, la 72 de ani, dar domeniul își păstrează statutul de prim rang sub conducerea lui Paul-Vincent care, potrivit lui Jane Anson, corespondentul revistei Decanter pentru Bordeaux, ”fructifică moștenirea rămasă de la tatăl său pentru a transforma Clos des Papes dintr-o legendă locală într-o vedetă mondială.”

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 60% Grenache, 30% Mourvèdre, 10% Syrah - struguri certificați biodinamic
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2016
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 15,8%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile