Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2009

Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2009
Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2009

Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2009

97 Puncte Parker:

”Încă relativ tânăr, vinul are accente de fructe roșii luxuriante, cu aluzii de piele și condimente asiatice. Corpolent și catifelat, opulent și cu postgust lung, oferă o experiență gustativă extraordinară care culminează cu o notă de lemn-dulce sărat. Cei care l-au cumpărat, pot să se felicite, pentru că vinul o va mai duce încă zece ani și mai bine.”

590,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2009

Perioada optimă de consum: 2012 - 2035 

Producător: Châteauneuf-du-Pape, Ronul de Sud 

Proprietar-oenolog: Paul-Vincent Avril

Soi: 65% Grenache, 20% Mourvèdre, 10% Syrah și 5% alte soiuri - struguri certificați biodinamic

Culoare: roșu-rubiniu intens  

Miros: parfum intens de cireșe, tufăriș și flori, cu aluzii de lemn dulce și condimente asiatice

Gust: cărnos și suculent, cu tanini dulci, catifelați și arome incisive de cireșe dulci, zmeură, coacăze, ierburi aromate, flori și lemn dulce; sfârșit lung și suplu, pe note picante și florale 

Recomandări gastronomice: miel, vânat (căprioară), porumbel, brânzeturi

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16°C

Acest vin roșu făcut din strugurii de pe 24 ha, reprezintă 90% din producția anuală a domeniului. Maturat 12-15 luni în butoaie mari de stejar.

97 Puncte Parker: ”Încă relativ tânăr, vinul are accente de fructe roșii luxuriante, cu aluzii de piele și condimente asiatice. Corpolent și catifelat, opulent și cu postgust lung, oferă o experiență gustativă extraordinară care culminează cu o notă de lemn-dulce sărat. Cei care l-au cumpărat, pot să se felicite, pentru că vinul o va mai duce încă zece ani și mai bine. După cum a spus Paul-Vincent Avril: ”Vinul din 2009 este încă un bebeluș - decantați-l, dacă puteți.”

Clos des Papes a fost unul dintre primele domenii din Châteauneuf-du-Pape și, totodată, din Valea Ronului, care a produs, îmbuteliat și vândut vin. Primul lor vin sub eticheta Clos des Papes a fost pus pe piață în 1896!

Viile de la Clos des Papes se întind pe 35 ha formate din 24 de parcele separate din Châteauneuf-du-Pape. Doar 4 ha din zona mai rece sunt dedicate producerii vinului alb Clos des Papes Châteauneuf-du-Pape Blanc. Restul de 31 ha sunt folosite pentru vinul roșu. Clos des Papes este special datorită terroir-urilor și solurilor diferite în care sunt situate viile - de la roca stâncoasă din La Crau, până la nisip, calcar și pietriș. De aici, complexitatea unică a acestor vinuri de referință pentru Châteauneuf-du-Pape.

Începuturile domeniului datează din secolul al XVII-lea. Încă de atunci, familia Avril era faimoasă în Châteauneuf. Înstărită, ea a dat, între 1756-1790, câțiva consilieri municipali, fapt consemnat de placa memorială de pe zidul orașului, în apropierea palatului. Apoi, se știe că Paul Avril vindea vin roșu și alb sub eticheta Clos des Papes încă din 1896, chiar dacă marca a fost înregistrată ulterior, în 4 septembrie 1902. El a fost unul dintre primii militanți pentru instituirea Apelațiunii Controlate Châteauneuf-du-Pape care avea să fie instituită în 1936, devenind prima apelațiune din Franța. Mai târziu, Régis Avril (1901-1987) a devenit furnizor al Palatului Elysée, în timpul președinților de Gaulle și Pompidou.

Podgoria a fost condusă apoi de Paul Avril, fiul său Paul-Vincent și Madame Avril, trei personaje extrem de carismatice. Paul Avril s-a stins în 2009, la 72 de ani, dar domeniul își păstrează statutul de prim rang sub conducerea lui Paul-Vincent care, potrivit lui Jane Anson, corespondentul revistei Decanter pentru Bordeaux, ”fructifică moștenirea rămasă de la tatăl său pentru a transforma Clos des Papes dintr-o legendă locală într-o vedetă mondială.”

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 65% Grenache, 20% Mourvèdre, 10% Syrah, 5% alte soiuri
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2009
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile