Domaine du Pégau Cuvée Réservée Rouge Châteauneuf Du Pape 2018

Domaine du Pégau Cuvée Réservée Rouge Châteauneuf Du Pape 2018
Domaine du Pégau Cuvée Réservée Rouge Châteauneuf Du Pape 2018

Domaine du Pégau Cuvée Réservée Rouge Châteauneuf Du Pape 2018

92-95 Puncte Parker:

”Châteauneuf du Pape Cuvée Réservée 2018 este corpolent dar abordabil și ușor de băut, abundând de arome de cireșe negre și prune, cu aluzii de lemn dulce. Asamblaj de 80% Grenache, 6% Syrah, 4% Mourvèdre și 10% alte soiuri permise, are un sfârșit lung și mătăsos.”

345,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Cuvée Réservée Rouge Châteauneuf du Pape 2018

Perioada optimă de consum: 2020-2030

Producător: Domaine du Pegau - Châteauneuf Du Pape, Ronul de Sud

Culoare: roșu închis cu tente purpurii   

Miros: parfum de fructe negre coapte, precum vișine și zmeură, fructe de ienupăr, piper și tufăriș; după câțiva ani de învechire, apar notele de prune, fructe cu sâmbure uscate, piele, blană și lemn de santal

Gust: rotund, bogat și puternic, cu tanini moi; în timp, va evolua spre un vin mai complex și picant         

Recomandări gastronomice: carne roșie la grătar, miel cu cimbru, tapas, curry

Temperatura de servire: 16°C

Fermentație spontană în tancuri de beton, pe drojdii naturale. Maturat doi ani în butoaie de stejar de 50hl.

92-95 Puncte Parker: ”Châteauneuf du Pape Cuvée Réservée 2018 este corpolent dar abordabil și ușor de băut, abundând de arome de cireșe negre și prune, cu aluzii de lemn dulce. Asamblaj de 80% Grenache, 6% Syrah, 4% Mourvèdre și 10% alte soiuri permise, are un sfârșit lung și mătăsos.”

Ediția 2017 - 95 Puncte Parker: ”Se simt din plin aromele distincte de violete și tufăriș ale Pegau, pe un fond de prune și tanini catifelați. Cu corp mediu spre plin, este concentrat și bogat, cu lungime remarcabilă și adieri de cafea mocca și lemn dulce în final. Țineți-l un an sau doi și, apoi, beți-l pe parcursul a 10 ani sau mai bine.”

La mijlocul secolului al XVII-lea, strămoșii familiei Féraud plantau primele vii în Châteauneuf Du Pape. Apoi, generațiile următoare au adăugat parcelă după parcelă, ajungând ca azi domeniul să aibă 21 ha.

Istoria modernă a unuia dintre cei mai apreciați producători din Châteauneuf începe în 1987, când Laurence Féraud se întoarce de la studii și se alătură tatălui ei, Paul, în efortul de a produce vinuri care să satisfacă gusturile consumatorilor din lumea întreagă, păstrându-le, totodată, autenticitatea și calitatea tradițională.

Cele 21 ha sunt plantate majoritar cu soiuri roșii, celor albe revenindu-le numai un hectar. Viile sunt situate pe 11 parcele diferite din mai multe zone ale apelațiunii, printre care și vestitul platou La Crau.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 80% Grenache, 6% Syrah, 4% Mourvèdre, 10% alte 10 soiuri
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile