Opus One 2017

Opus One 2017
Opus One 2017

Opus One 2017

Culoarea roșu-granat închis, cu tente purpurii. Mirosul este de un buchet intens, elegant și armonios de fructe negre, tulpină de trandafir și pământ de pădure. Gustul are un atac suculent, rotund și mătăsos, cu aciditatea necesară pentru a echilibra structura satinată; arome de coacăze negre, cireșe negre și o adiere de pudră de cacao; tanini fin granulați și catifelați care conduc spre  sfârșitul lung și suplu.

1 850,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

96 Puncte Decanter:

”Cu un pumn de cireșe de sfârșit de vară, zmeură și afine cu caracter suculent care confirmă, chiar și într-un an cald ca 2017, că Opus poate livra echilibru și o eleganță sculpturală. Structură cremoasă, cu tanini uluitor de puternici și aciditate frumoasă. Pe măsură ce stă în pahar, vinul începe să emane arome florale. Un Opus briliant.”

Recomandări gastronomice: vită - filet mignon, miel, fructe de mare cu sos de mandarine, paste (ravioli) cu trufe negre.

Temperatura de servire: 17 °C.

95 Puncte James Suckling: ”Nas abundent de coacăze și flori. Cu corp mediu spre plin,  rotund, și ”savory”, cu tanini cremoși și suculenți. Aluzii de citrice. Proaspăt și delicios. Beți-l sau păstrați-l.”
95 Puncte Parker: ”Când au început incendiile din 2017, Opus One culesese deja 91% din struguri și numai două plaiuri au rămas nefolosite. Îmbuteliat în iulie 2019, vinul este de culoare roșu-granat închis, cu tente purpurii. Nasul evoluează încet, etalând note impresionante de cireșe negre fierte, dude, zmeură neagră, prăjitură caldă cu coacăze și mure, cu note de tort aromat, extract de drojdie, tapenadă, lemn dulce și pământ prăfos și o adiere de salvie sălbatică. Pe palatin, corp mediu, o tonă de arome de zmeură și coacăze și un filon proaspăt, susținut de taninii copți și catifelați. Sfârșit lung și elegant.”

Ediția 2016 - 99 Puncte James Suckling: ”Arome fantastice, complexe și bine definite de coacăze negre, afine și ierburi aromate, precum busuioc și frunze de dafin. Dar întotdeauna subtil. Corpolent, dar liniar și foarte rafinat, cu sfârșit foarte persistent. Are energie și vivacitate. Sfârșit foarte rafinat. Dați-i cel puțin trei sau cinci ani pentru a se desăvârși.”

         - 98 Puncte Parker: ”De culoare roșu-granat închis, Opus One 2016 exhibă note puternice și expresive de fructe albastre și negre: prune negre, cireșe negre, coacăze negre și afine sălbatice, cu un substrat frumos de liliac, transdafiri, lut, tufăriș și mirodenii indiene. Cu corp mediu spre plin, pe palatin este ca un arc strâns care stă să explodeze, cu o tensiune fantastică și tanini minunat de copți, fin granulați. Sfârșit foarte lung, mineral.”

Ediția 2015 - 98 Puncte James Suckling: ”Buchet pur și grandios, cu caracter abundent de coacăze și flori. De asemenea, trandafiri, tufă de coacăze și frunze tinere. Cuvântul care îți vine în minte e ”strălucire”. Cu corp plin și umeri lați. Suculent și minunat chiar și acum. Un echilibru extraordinar. Un exemplu de echilibru armonios între fruct și tanini. Îmi place chiar mai mult decât excelentul 2014. Beți-l acum sau păstrați-l.”

                  - 97+ Puncte Parker: ”Făcut din 81% Cabernet Sauvignon, 4% Petit Verdot, 7% Cabernet Franc, 6% Merlot și 2% Malbec, Opus One 2015 este un adevărat pumn de fier într-o mănușă de catifea, exhibând o bogăție incredibilă de arome și o structură cu o textură seducător de somptuoasă. Vinul se deschide cu o culoare închisă, roșu-granat purpuriu și minunate note picante de băț de scorțișoară, cuișoare și sfindoc (molotru, fân grecesc), cu miez de compot de cireșe, jeleu de coacăze roșii, plăcintă de mure și prune calde, plus adieri de camfor, lavandă și cutie de trabuc. În gură, e bogat și direct, cu corp plin. Vinul umple palatinul cu arome fructe roșii și negre de pădure împletite cu condimente, încadrate de tanini granulați, fermi, de o maturitate extraordinară și o mare prospețime care conduc spre sfârșitul de o persistență epocală. Deși poate fi băut și acum, mai dați-i 3-5 ani în sticlă, pentru ca miriada de accente subtile să înflorească deplin și apoi, beți-l în următorii 30+ ani.”

Ediția 2014 - 97 Puncte Suckling: ”Arome fermecătoare de flori, coajă de copac, coacăze și mure. Atât de parfumat! L-ai tot mirosi. Tensiune și finețe superbe, cu o textură aproape burgundă, dar cu suflet de Napa: arome de fructe coapte, pietre, condimente și frunze de ceai chinezesc. Delicios, cu savoarea ierburilor de Provence. Poate fi băut acum, dar va fi mai bun în 2020. Disponibil din octombrie 2017.”

               - 96 Puncte Parker: ”Cupaj de 80% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 6% Merlot, 5% Petit Verdot și 2% Malbec, Opus One 2014 are o culoare purpurie, cu tente de cerneală și nas de coacăze negre și roșii zdrobite, cireșe negre și dude, cu tușe de pădure tânără, ierburi sauté și lemn de creion ascuțit plus o adiere de cutie de condimente. Cu corp mediu, foarte bine făcut și cu un filon energic care accentuează aromele de fructe roșii și negre, vinul are o structură îndrăzneață, de tanini granulați și un sfârșit foarte lung, cu straturi de pământ și condimente.”

Ediția 2013 - 100 Puncte Suckling - Wine of the Year 2016! ”Cel mai bun Opus făcut vreodată. Fantastice arome de stafide negre zdrobite, afine și flori, cu adieri de tutun dulce. Notele de trandafir îi conferă opulență și clasă. Corp plin, echilibru superb al taninilor ultrafini și aciditate vibrantă. Postgust complex, de fructe negre și citrice. Extraordinar de persistent. Foarte plăcut de băut acum. Dar va fi și mai bun în 2019 și după aceea. Se va bea întotdeauna cu plăcere.

Vinul anului 2016, Opus One 2013, este un punct de referință pentru cele mai mari vinuri americane roșii... Opus One 2013 are o calitate și un caracter superbe. Echilibrul și densitatea vinului amintesc de vinuri clasice precum Heitz Martha’s Vineyard 1974 și Georges de Latour Private Reserve Cabernet Sauvignon 1958. Opus One 2013 este o vedetă a Văii Napa și demonstrează, totodată, de ce acest loc este unul dintre cele mai captivante regiuni vitivinicole din lume. Napa nu mai este obsedată de vinuri puternice, mușchiuloase. În schimb, regiunea s-a orientat spre un nou clasicism al fructuozității și tensiunii vibrante. Opus le are pe amândouă și mult mai mult decât atât.” 

                  - 97+ Puncte Parker”Opus One 2013, un cupaj de 79% Cabernet Sauvignon, 7% Cabernet Franc, 6% Merlot, iar restul Petit Verdot și Malbec, este o frumusețe de vin. Textură catifelată, fără nicio asperitate, note de crème de cassis, afine și subtile tente florale și de lemn. Cu o corpolență foarte frumoasă, extraordinar de elegant și pur, acest vin este, cu siguranță, una dintre cele mai mari reușite din ultimii 37 de ani. Vinul are un sfârșit splendid și poate fi băut acum sau poate fi păstrat 25-30 de ani.

Acest vin emblematic, creat de doi vizionari care între timp ne-au părăsit, Robert Mondavi și Baronul Philippe de Rothschild, a debutat în 1979.” 

Ediția 2012 - 96 Puncte Parker

Ediția 2011 - 92 Puncte James Suckling: ”Un vin foarte aromatic și frumos, cu arome de prune, cireșe, stafide și o adiere de ciocolată. Corp plin, cu tanini moi, mătăsoși și sfârșit curat, proaspăt. Un vin roșu cu fructuozitate subtilă, zemos, cu o structură frumoasă. Beți-l acum sau păstrați-l.”

               - 92 Puncte Vinous / Antonio Galloni: ”Opus One 2011 ar putea fi una dintre surprizele anului. Un vin briliant, precis, care impresionează prin energie. Note florale și picante care conduc spre aromele expresive de fructe roșii de pădure, mocca, anason și piele nouă.”

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 80% Cabernet Sauvignon, 9% Petit Verdot, 5% Cabernet Franc, 5% Merlot, 1% Malbec
  • Tara de origine - SUA
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile