Smerenie 2018 Crama Oprisor

Smerenie 2018 Crama Oprisor
Smerenie 2018 Crama Oprisor

Smerenie 2018 Crama Oprisor

Vin intens colorat in rosu-violaceu, echilibrat, corpolent si catifelat. Aromatic, dezvolta usoare tente de fum de tamaie impletite armonios cu note de visine supracoapte. Un vin fin, invaluitor, excelent pentru consumul imediat, dar si cu reale capacitati de invechire in sticla. Un vin august, cu un caracter gustativ foarte prietenos, ale carui arome, rar intalnite intr-un vin romanesc, invita la meditatie.

107,10 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie-Struguri

Strugurii recoltati provin din parcelele situate pe Dealul Cioaca ( Shiraz si Dornfelder) si din parcela de Pinot Noir situata pe Dealul Marsavu. Sezon cu clima temperat continentala cu influenta Dunarii si a lantului Balcanic. Relief colinar avand pante cu expozitii diferite. Solurile: brun-roscat de padure (Dealul Marsavu) si psamosol pe Dealul Cioaca. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la concentratii 221 -248 grz/L, cu productii recoltate situate intre 6102 kg/ha (1,34 kg/planta) si 7452kg/ha (1,64 Kg/planta). Recoltarea a fost efectuata selectiv 100% manual in perioada 3 Sept (Dornfelder) - 8 Octombrie 2018 (Shiraz).

Vinificatie

Strugurii au fost culesi 100% manual, selectia facuta direct in plantatie. Dupa desciorchinare-zdrobire, mustuiala de Pinot Noir a fost supusa procesului de macerare la rece timp de 3 zile.Fermentarea-Macerarea a decurs timp de 17 la temperatura de 23-25ºC. Presarea fiecarui soi s-a executat la max 1,3 Bari, urmand apoi fermentatia malolactica la temperatura de 19-20ºC in vase inox ptr Shiraz si Dornfelder, si la barique ptr partitia de Pinot Noir. Loturile astfel obtinute, s-au transferat in barique-uri din stejar frantuzesc pentru 16 Luni. Cupajul intre cele 3 soiuri s-a realizat in Iunie 2020 iar imbutelierea in Julie 2020.

Asocieri culinare: carne de vita in sange, carne de vanat mare, friptura de curcan, carne de porc la gratar, desert cu ciocolata amara si/sau fructe de padure.

Temperatura de servire: 16-18 °C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Shiraz 45%, Pinot Noir 31%, Dornfelder 24%
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu
  • Treapta de calitate - IG Dealurile Olteniei

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile