Argiano Brunello di Montalcino

Argiano Brunello di Montalcino
Argiano Brunello di Montalcino

Argiano Brunello di Montalcino

”Un vin formidabil și, totodată, unul dintre vinurile din Montalcino din acest an pe care sunt bucuros să-l includ în lista scurtă de recomandări de top. El etalează un buchet foarte vioi care deja încântă, în ciuda tinereții vinului. Buchetul conține o paletă largă de fructe  sălbatice, pământ, lemn dulce și ierburi aromate medicinale...”  

185,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

95+ Puncte Parker

95 Puncte James Suckling: ”Nas foarte floral, cu note de petale de trandafir și hribi proaspăt tăiați. Pe palatin, este concentrat dar reținut, cu arome frumoase de fructe coapte, pământ ud și piatră. Un vin structurat și impresionant.”

Ediția 2014 - 92 Puncte James Suckling”Îmi plac la nebunie aromele de flori, căpșuni și cireșe care conduc spre un corp mediu, tanini fermi și mătăsoși și sfârșit suculent. O combinație frumoasă de caracter „savory” și aciditate proaspătă. Beți-l sau păstrați-l.”

Ediția 2013 - 96 Puncte James Suckling: ”Fantastice arome de coajă de portocală și fructe negre, cu o abundență de prune și cireșe. Tutun dulce și ciuperci. Complex și superb. Rafinat și foarte persistent.”

Ediția 2012 - 97 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili)

                - 94+ Puncte Parker: ”Argiano Brunello di Montalcino 2012 a reușit o interpretare extraordinară a anului de recoltă și o evidențiere superbă a climatului din zona sudică a apelațiunii Montalcino. Ambele aceste elemente indică un Sangiovese dintr-o zonă caldă, iar Argiano acceptă această provocare cu creativitate și expertiză. Avem de-a face cu o minunată expresie a soiului, cu o abordare suculentă, determinată și cu textură plină. Buchetul emană arome de cireșe negre, pământ umed, tutun și ierburi arse. Cu o acididtate vibrantă, vinul are încă grăsimea de bebeluș și va avea nevoie de câțiva ani de îmbătrânire pentru a se putea exprima deplin. Beți-l între 2018-2030.” 

Ediția 2011 - 95 Puncte Doctor Wine (Daniele Cernili)”Culoare rubinie compactă și un buchet care cântă pe note de fructe negre și violete, cu ușoare tente balsamice și o picanterie intensă și cuceritoare. Atacul este puternic dar frumos susținut de taninii care domină aciditatea. Gust retro-nazal excelent, iar sfârșitul este clar mușchiulos și, totodată, rafinat.”

                 - 93 Puncte James Suckling: "O abundență de arome de pământ, condimente și prune. Corp plin, catifelat și rotund. Sfârșit incitant și savuros, cu adieri de lemn afumat și fructe coapte. Un succesor frumos al marelui 2010.”

Ediția 2010 - 98 Puncte James Suckling: ”Un vin neînduplecat, cu structură puternică și cu un fabulos caracter de carne la grătar și granit, cu fructe uscate și petale de flori. Corp plin și intens. Structură puternică, extrem de lung și intens. O austeritate sexy. Te face să salivezi. Cel mai bun Brunello făcut vreodată de Argiano. Îmi amintește de marile Argiano-uri din anii 1970, dar făcute acum! Mai bun în 2017 sau 2018.”

              - 95 Puncte Parker”Maturat 24 de luni în stejar, extrordinarul Brunello di Montalcino 2010 este un vin închis la culoare, de o mare puritate aromatică. Tonurile de fruct sunt bogate și penetrante, mergând de la prune, prune uscate și coacăze, la prăjitură condimentată, gudron și lemn dulce. Concentrația vinului este savuroasă și opulentă. Stejarul contribuie cu arome persistente de condimente, toast și caramel, dar vinul are deja un grad bun de integrare, care ar trebui să-l ajute să-și continue evoluția în sticlă. Păstrați-l până în 2017.

Recomandări gastronomice: un minunat vin de „meditaţie”, care merge foarte bine şi cu carne roșie la grătar, prăjită sau fiartă, vânat, rață sau brânzeturi gen Pecorino.

Temperatura de servire: 16-18°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 100% Sangiovese
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2015
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile