Bodega Catena Zapata Nicolas Catena Zapata

Bodega Catena Zapata Nicolas Catena Zapata
Bodega Catena Zapata Nicolas Catena Zapata 2016

Bodega Catena Zapata Nicolas Catena Zapata

98 Puncte James Suckling:”Nas complex de mure coapte la cuptor, prune la gratar, pamant uscat, muschi, conuri de brad, lemn de santal, carbune si cuisoare. Corp mediu, tanini fermi, densi si bine structurati. WOW. Stratificat, integrat si matasos. Lungime incredibila. Persista si persista. 42% Cabernet Sauvignon, 30% Malbec, 28% Cabernet Franc. Incercati-l dupa 2022.”

495,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Nicolas Catena Zapata 2019

Perioada optima de consum: 2022 - 2032

Producator: Catena Zapata - Valea Uco, Gualtallary

Oenolog: Alejandro Vigil, Fernando Buscema

Soi: 42% Cabernet Sauvignon, 30% Malbec, 28% Cabernet Franc - selectie masala de vite prefiloxerice nealtoite, struguri culesi manual

Culoare: rosu-rubiniu intens

Miros: nas complex de mure coapte la cuptor, prune la gratar, pamant uscat, muschi, conuri de brad, lemn de santal, carbune si cuisoare

Gust: elegant, echilibrat, stratificat, integrat si matasos, cu corp mediu, tanini fermi, densi si bine structurati si o lungime incredibila

Recomandari gastronomice: salata cu branza de capra si nuci, fripturi si preparate satioase din carne: vita, porc, miel, rata afumata

Temperatura de servire: 17-18°C

Numar de sticle produse: 66.000
Strugurii de pe unele parcele au fermentat nedesciorchinati pentru a spori structura tanica si prospetimea vinului. Maturat 18 luni in butoaie de stejar frantuzesc la prima si a doua folosire. Nelimpezit si nefiltrat.
98 Puncte James Suckling: ”Nas complex de mure coapte la cuptor, prune la gratar, pamant uscat, muschi, conuri de brad, lemn de santal, carbune si cuisoare. Corp mediu, tanini fermi, densi si bine structurati. WOW. Stratificat, integrat si matasos. Lungime incredibila. Persista si persista. 42% Cabernet Sauvignon, 30% Malbec, 28% Cabernet Franc. Incercati-l dupa 2024.”
96 Puncte Parker: ”Nicolas Catena Zapata 2019 a fost produs din 42% Cabernet Sauvignon din Gualtallary (via Adrianna), 30% Malbec din Altamira (via Nicasia) si un procent mare de Cabernet Franc (28%), de asemenea din Adrianna, care a luat loculinlocuit Cabernet-ul Sauvignon. A fermentat in butoaie mici de stejar, beton si inox, cu o scurta macerare post-fermentativa. Maturarea a avut loc in butoaie de stejar frantuzesc la prima si a doua folosire si a durat 18 luni. Un stil intotdeauna special, un pic picant de la stejar si cu aluzii de fum si toast. Inca foarte tanar si neevoluat. Are caracterul traditional de Bordeaux - ierburi aromate, flori si condimente, cu textura splendida, echilibru foarte bun si tanini foarte fini, cretosi. 2019 a fost un an foarte sec, iar boabele au fost mici, foarte sanatoase si au dat vinuri puternice. 13,7% alcool, aciditate delicata si prospetime frumoasa, reflectand un sezon relativ rece. A rezultat un vin elegant, cu un continut si un echilibru care vor evolua frumos in sticla pe parcursul anilor. In ianuarie 2021 au fost imbuteliate 66.000 de sticle.”
Editia 2018 - 96 Puncte Parker: ”Nicolas Catena Zapata 2018 a fost produs din 65% Cabernet Sauvignon din Gualtallary (via Adrianna) si 35% Malbec din Altamira (via Nicasia) si are un continut mult mai mare decat alte editii recente. Prin urmare, are un profil foarte diferit, o schimbare care a inceput in 2017, fiind mai putin opulent si mai proaspat. Vinul este intens, pastrand ceva din caracterul Cabernetului (tutun, mure) si notele florale ale Malbecului, este echilibrat si aromonios, cu tanini foarte fini si sfarsit lung. Aceasta este o incercare de a reinvia stilul bordelez prefiloxeric, folosind selectia masala a unor vite nealtoite... Au fost produse 62.400 sticle. Imbuteliat in decembrie 2019.”
- 96 Puncte James Suckling: ”Arome de mure, carne la gratar, coacaze negre si pamant ud. Corpolent, concentrat si compact, cu arome intense de fructe negre de padure si coacaze negre. Liniar si lung, este concentrat si focusat pe palatin. Beti-l dupa 2022.”
- 96 Puncte Vinous

Editia 2017 - 97 Puncte James Suckling: ”Buchet de tutun dulce, nuci, mure si flori uscate. Corp plin, dar tanini ultra-fini si sfarsit super lung. Finete si polisare superbe. Beti-l dupa 2023, dar deja e fabulos.”

- 95 Puncte Parker: ”Nicolas Catena Zapata 2017 are putin mai mult Cabernet Franc. In 2017, Cabernet-ul Sauvignon a venit din Altamira si Gualtallary si a fermentat impreunul cu mustul de Cabernet Franc. Maturitatea fenolica se simte putin in nas, dar nu in exces; vinul are caracter balsamic, paleta aromatica fiind dominata de Cabernet. Pe palatin, el este foarte echilibrat si, poate, un pic mai usor. Tanini foarte fini si sfarsit curat, focusat. Au fost produse 78.000 sticle. Vinul a fost imbuteliat in noiembrie 2018.

Catena este unul dintre liderii vinului de calitate din Argentina, fiind, totodata, un producator mare, combinand astfel calitatea cu cantitatea. Mai mult chiar, este si unul dintre pionieri, fiind primul producator care a plantat vita in Gualtallary (lucru considerat de-a dreptul o nebunie), zona care este considerata azi ca avand cel mai mare potential din tara. Vinurile sunt fenomenale, fidele locului si anului de recolta. Daca e sa comparam 2016 cu 2017, se pare ca 2017 a fost mai bun in Altamira, iar 2016 a avut mare succes in Gualtallary. Catena a inceput, de asemenea, sa produca o gama noua de vinuri fara sulfiti, numita La Marchigiana.”

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 42% Cabernet Sauvignon, 30% Malbec, 28% Cabernet Franc
  • Tara de origine - Argentina
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,7%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile