Château Smith Haut Lafitte Grand Cru Classé de Graves Rouge

Château Smith Haut Lafitte Grand Cru Classé de Graves Rouge
Château Smith Haut Lafitte Grand Cru Classé de Graves Rouge

Château Smith Haut Lafitte Grand Cru Classé de Graves Rouge

99 Puncte James Suckling:”Buchet intens de mure si grafit, dar si violete uscate, cerneala si un pic de asfalt. Corpolent, cu tanini minunat integrati care invaluie palatinul si, apoi, va ajuta sa ajungeti la profunzimea vinului. Postgust de creion si coacaze negre. Bine legat, cu textura de casmir. Un vin complet care incita la meditatie. Incercati-l dupa 2028.”

720,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Chateau Smith Haut Lafitte Grand Cru Classé de Graves Rouge 2019

Perioada optima de consum: 2028 - 2060

Producator: Chateau Smith Haut Lafitte - AOC Pessac-Léognan, Bordeaux

Proprietar: Familia Cathiard

Soi: 59% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 4% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot - vite vechi de 48 ani, struguri nedesciorchinati

Culoare: rosu inchis, aproape negru

Miros: buchet debordant de fructe proaspete (zmeura, cirese, capsuni); dupa ce rotiti paharul, apar note mai complexe de condimente, ierburi aromate uscate, fenicul si o usoara tenta florala

Gust: direct, concentrat, bine echilibrat si corpolent; in ciuda cantitatii mari de tanini, vinul ramane catifelat si opulent, cu un echilibru excelent intre substanta, densitate si prospetime; textura delicata si precisa, sfarsit foarte lung si complex, pe note de fructe rosii proaspete, lemn dulce si scortisoara si note tipice ale terroir-ului: fum si cremene

Recomandari gastronomice: carne rosie si alba, ciuperci, vanat, preparate gratinate, jambon, legume, branzeturi moi sau tari

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 18°C

Fermentat in butoaie mici de stejar la 28°C. Maturat 18 luni pe drojdii in baricuri 60% noi, produse in dogaria cramei.
99 Puncte James Suckling: ”Buchet intens de mure si grafit, dar si violete uscate, cerneala si un pic de asfalt. Corpolent, cu tanini minunat integrati care invaluie palatinul si, apoi, va ajuta sa ajungeti la profunzimea vinului. Postgust de creion si coacaze negre. Bine legat, cu textura de casmir. Un vin complet care incita la meditatie. Incercati-l dupa 2028.”
Editia 2018 - 98 Puncte James Suckling
- 97+ Puncte Parker

Editia 2017 - 97+ Puncte Parker: ”Smith Haut Lafitte 2017 impresioneaza chiar de la inceput cu parfumul puternic de coacaze rosii calde, mure coapte in cuptor si crème de cassis, cu aluzii de prajitura cu mirodenii, trandafiri uscati, tufaris si mina de creion, plus o adiere de violete confiate. Cu corp mediu spre plin, pe palatin etaleaza arome fantastice de fructe rosii si negre, incadrate de tanini frumosi, fermi si rotunzi, o prospetime perfecta si postgust lung si parfumat.”

- 97 Puncte James Suckling: ”O profunzime minunata a fructului, cu note de mure, pamant umed, ciuperci, ciocolata neagra si violete. Corpolent, concentrat si puternic, cu tanini polisati. Sfarsit consistent. Liniar si focusat.”

Producator
In 1365, Verrier Dubosc semna primele documente pastrate despre acest domeniu, in care sunt mentionate si cateva vinuri. Apoi, la mijlocul secolului al XVIII-lea, proprietatea trece in mainile lui George Smith, un negustor scotian de vinuri care i-a dat numele sau. In 1842, castelul este cumparat de Lodi Martin Duffour-Dubergier, primar al Bordeaux-ului si semnatar al Clasificarii de la 1855, care l-a ridicat la rangul de Grand Cru Exceptionnel. Ulterior, in 1958, Louis Eschenauer, un negustor celebru, cumpara domeniul ale carui vinuri le vindea inca de la inceputul secolului al XX-lea. Prestigioasa istorie a acestui loc unic ia o noua turnura in 1990, cand intra in proprietatea campionului olimpic de schi Daniel Cathiard care-l scoate din penumbra, transformandu-l intr-unul din domeniile de frunte din Graves. El a redus la minimum cantitatea de produse chimice si ierbicide folosita in vie, a modernizat complet crama, a crescut proportia de butoaie noi folosite la maturare si, nu in ultimul rand, a apelat la serviciile a trei consultanti celebri, unul dintre ei fiind, bineinteles, Michel Rolland. Cele 55 ha de vie ale domeniului sunt situate pe o creasta cu pietris, la est de Chateau Haut-Bailly. Vinurile rosii sunt fermentate in inox si maturate in butoaie de stejar 50% noi timp de 15-18 luni, fiind imbuteliate fara a fi limpezite si filtrate . Nu e de mirare ca fiicele lui Daniel si Florence Cathiard au mostenit talentul in afaceri al parintilor. Mathilde Thomas-Cathiard si sotul ei Bertrand Thomas au infiintat Laboratoarele Caudalie, vestite in intreaga lume pentru produsele cosmetice exclusiviste din samburi si lastari de vita. Iar Alice Tourbier Cathiard conduce, impreuna cu sotul ei Jérôme, doua lanturi hoteliere de vis: Les Sources de Caudalie, Palace Champêtre, plus Les Etangs de Corot din Versailles.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 59% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 4% Cabernet Franc, 1% Petit Verdot
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile