Château La Chenade Lalande de Pomerol 2018

Château La Chenade Lalande de Pomerol 2018
Château La Chenade Lalande de Pomerol 2018

Château La Chenade Lalande de Pomerol 2018

”Miros foarte intens, cu caracter de merlot. Prune și fructe uscate. Corpolent, rotund, cu tanini crocanți și sfârșit lung, aromat. Moale și suculent.”

140,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Château La Chenade 2018

Producător: Château La Chenade - Lalande-de-Pomerol

Proprietar-oenolog: Denis Durantou

Soi: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc

Culoare: roșu-purpuriu intens  

Miros: intens, frumos, de prune goldane coapte, căpșune, fructe de pădure și condimente

Gust: foarte parfumat, rotund, stratificat, corp mediu, cu un filon de ciocolată urmat de arome de căpșuni sălbatice, zmeură și o foarte puternică mineralitate       

Recomandări gastronomice: preparate din rață, vânat, brânzeturi cu gust puternic

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturitate anticipată: 2019- 2027

92-93 Puncte James Suckling: "This is really delicious and fresh with lovely dark berries and purity at the same time. Medium body, fine tannins and a lovely finish."

92 Puncte Decanter: "This is super fresh and juicy - an easy wine to recommend. It’s full of well-ripened autumnal fruits and is in fact pretty concentrated in terms of flavours – a wine that shows just how fully the grapes ripened on gravel soils in 2018 and yet maintains its floral aromatics and sense of easy elegance. 30% new oak was used. A yield of 40hl/ha." Drink 2024 - 2038

Ediția 2015 - 91-93 Puncte Parker: ”La Chenade 2015 tinde către fructe roșii în nas - căpșuni zdrobite și pastile de zmeură, zaharisite și oarecum...vesele. Pe palatin, are corp mediu, tanini supli, este foarte fin, cu un filon serios de aciditate. Un La Chenade foarte coerent, elegant și echilibrat, cu o tușă de salinitate în final. Un La Chenade foarte plăcut care poate fi băut tânăr, dar care are tot ce-i trebuie pentru a fi băut cu plăcere în următorii 12-15 ani.”

Editia 2014 - 90 Puncte Antonio Galloni, www.vinous.com: ”La Chenade 2014, vinul ”entry-level” al lui Denis Durantou, este mătăsos și expresiv, cu o mulțime de nuanțe potrivite cu personalitatea lui suculentă, cu corp mediu. Arome de cireșe roșii dulci, prună, mentă și condimente se împletesc în sfârșitul frumos, incitant.” 

                 - 91 Puncte Tim Atkin: ”Datorită solului mai nisipos din care crește, La Chenade este, deseori, cel mai ”feminin” dintre vinurile lui Denis Durantou. Vinul este într-adevăr foarte parfumat, cu o aciditate răcoroasă și arome de zmeură și căpșune. Stejarul 30% nou îi adaugă o patină de vanilie.”

           - 16+ Puncte Jancis Robinson: ”Roșu-rubiniu strălucitor. Destul de ușor și structurat. Tone de mineralitate la sfârșit.”

***

Denis Durantou este vestit datorită extraordinarului lui domeniu din Pomerol, Château L'Eglise Clinet, dar și-a întins aripile și asupra Saint Emilion-ului, Lalande de Pomerol-ului și Castillon-ului. An după an, La Chenade, Montlandrie sau Saintayme se situează în topul vinurilor cu cel mai bun raport calitat-preț din Bordeaux. 

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 80% Merlot, 20% Cabernet Franc
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile