Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé 2015

Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé 2015
Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé 2015

Château Fleur Cardinale Saint-Émilion Grand Cru Classé 2015

96 Puncte James Suckling:

Un vin compact și foarte focusat, cu buchet și arome splendide de mure, coacăze și pietre. O extraordinară puritate a fructului. Corp plin  și foarte, foarte bine lucrat. Compact și concentrat.

285,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Château Fleur Cardinale - AOC Saint-Émilion Grand Cru Classé 2015

Producător: Château Fleur Cardinale - Saint-Émilion, Bordeaux

Soi: 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon

Culoare: roșu-granat cu tente purpurii

Miros: arome puternice de fructe coapte împletite cu note florale

Gust: făcut în stil feminin, vinul e seducător, cu o bogăție susținută de tanin

Timp de decantare recomandat: 3 ore

Potențial de învechire: 10-12 ani

Maturat în baricuri 100% noi.

96 Puncte James Suckling: ”Un vin compact și foarte focusat, cu buchet și arome splendide de mure, coacăze și pietre. O extraordinară puritate a fructului. Corp plin  și foarte, foarte bine lucrat. Compact și concentrat.”

92 Puncte Parker

90-93 Puncte Wine Spectator

Locația actualei podgorii a fost menționată pentru prima dată într-un document din Registrul agricol din 1819. Prima atestare ca producător de vin, sub numele de “Clos Bel-Air",  datează din anii 1920-1930. Domeniul își datorează numele actual, Château Fleur Cardinale, lui Jean-Louis Obissier, fiul primarului din Villerouge-Termenes, care a cumpărat Clos Bel-Air în 1975. Dl. Obissier avea doi cai de rasă la care ținea foarte mult, Fleur și Cardinale, iar după moartea lor, pentru a le păstra amintirea, și-a numit proprietatea cu numele lor. 

Actualii proprietari, Dominique și Florence Decoster, prosperi oameni de afaceri, au produs porțelan la Limoges timp de 27 de ani și au avut alte câteva afaceri cunoscute. În anul 2000, ei și-au vândut toate firmele, iar în 2001 au decis să cumpere Château Fleur Cardinale de la familia Asséo, proprietari din 1982. Dominique și Florence au fost atât de atrași de frumusețea locului, dar și de aprecierea de care se bucura vinul domeniului, încât s-au mutat aici împreună cu cei trei copii: Ludovic, Matthieu și Lucie.

La  preluarea domeniului, noii proprietari au decis să păstreze întreaga echipă și să colaboreze cu câțiva consultanți experimentați, în frunte cu vecinul lor, Jean-Luc Thunevin, proprietarul Château Valandraud. Împreună, au decis să scoată vițele de o calitate inferioară și să reducă randamentul. Apoi, au cumpărat echipamente noi și au construit o cramă nouă, inaugurată în 2002. Astfel, au reușit să treacă la fermentarea lot cu lot și au putut să urmărească evoluția fiecărui vin. În urma acestor decizii strategice, în 2006, au dobândit statutul de Saint-Emilion Grand Cru Classé. 

Din 2012, nora lor Caroline, deținătoarea unui Masterat KEDGE în managementul vinului și spirtoaselor, a preluat funcția de Director de Vânzări și Marketing. Din 2015, soțul său Ludovic, cu experință în vânzări, s-a alăturat echipei pentru a prelua funcția de Estate Manager și a continua, astfel, munca remarcabilă a părinților săi.

Recomandări gastronomice: foie gras, pateuri, rață cu caise, osso bucco, fondant cu ciocolată, Parmezan, Roquefort.

Temperatura de servire: 18°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2015
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 15%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile