Château Saintayme Saint-Émilion Grand Cru Classé 2016

Château Saintayme Saint-Émilion Grand Cru Classé 2016
Château Saintayme Saint-Émilion Grand Cru Classé 2016

Château Saintayme Saint-Émilion Grand Cru Classé 2016

”Arome frumoase de mure, afine și lemn dulce. Corp mediu, suculent și delicios, cu o fructuozitate abundentă și postgust de alune și fructe de pădure. Deja e delicios. Beți-l sau păstrați-l.”

125,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Chateau Saintayme Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Perioada optimă de consum: 2020-2031

Producător: Château Saintayme - Saint-Émilion

Oenolog:Denis Durantou de la L'Eglise Clinet

Soi: Merlot

Culoare: roșu-purpuriu închis 

Miros: buchet fin de coacăze negre, cireșe și zmeură, cu adieri de anason

Gust: atac rotund, corp mediu, tanini opulenți și arome dominante de prune, cireșe negre, zmeură, violete, condimente și o ușoară mineralitate care conduc spre sfârșitul plin de fructe roșii de pădure și cireșe negre coapte și dulci

Recomandări gastronomice: preparate de pui, rață și carne roșie puțin condimentate, fructe de mare cu bacon sau prosciutto, paste cu sos de roșii, blue cheese 

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Maturat în butoaie 30% noi.

93 Puncte James Suckling: ”Arome frumoase de mure, afine și lemn dulce. Corp mediu, suculent și delicios, cu o fructuozitate abundentă și postgust de alune și fructe de pădure. Deja e delicios. Beți-l sau păstrați-l.”

91 Puncte Parker

Ediția 2015 - 94 Puncte Decanter

                 - 93 Puncte James Suckling

Ediția 2014 - 91 Puncte James Suckling: ”Arome pure de fruct, cu aluzii de ciocolată conduc spre un vin cu corp mediu, tanini fermi și mătăsoși și sfârșit cu iz de ierburi de Provence.”

                 - 90 Puncte Parker: ”Saintayme 2014 are un buchet încântător, proaspăt și vioi de mure și piatră rece. Trebuie să spun că a devenit mai viguros decât era când l-am gustat din butoi. Pe palatin, este proaspăt, cu tanini granulați, ușor picant ca stil și o structură remarcabilă în final. Un Saint-Émilion clasic, făcut de Denis Durantou și care se va bea cu plăcere mult mai mulți ani decât sunt oamenii dispuși să aștepte.”

 Château Saintayme este un domeniu mic, administrat de Denis Durantou, renumitul proprietar-oenolog al L'Eglise Clinet din Pomerol și care s-a stins din viață în luna mai 2020. Saintayme este un Saint-Emilion Grand Cru situat în Saint-Etienne-de-Lisse. Cele 9 ha de vie unică sunt plantate cu Merlot, vițe vechi de 35 de ani și foarte puțin Cabernet Franc. Randamentul este de mai puțin de 50 hl/ha. 

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Merlot
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile