Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018
Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

”În nas, o abundență de prune, coajă de copac și violete. Corpolent, cu tanini tineri, denși și integrați și sfârșit crocant. Are neapărată nevoie de câțiva ani pentru a se înmuia taninii ușor rustici. Încercați-l după 2023.”

145,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2018

Perioada optimă de consum: 2023-2036    

Producător: Château Pierre 1er (fostul La Croix Figeac) - Saint-Emilion Grand Cru

Proprietar - oenolog: Jean Dutreuilh 

Soi: 80% Merlot, 20% Cabernet Franc - vițe vechi de 40 de ani, struguri recoltați manual

Culoare: roșu-granat închis  

Miros: elegant, de prune, coajă de copac, violete, vișine, coacăze negre și cireșe negre, cu aluzii de trandafiri, pudră de scorțișoară și frunze căzute

Gust: tipic pentru St-Emilion, proaspăt, bogat, corpolent, cu tanini tineri, denși și integrați, textură catifelată și sfârșit crocant 

Recomandări gastronomice: pește, deserturi cu fructe roșii, negre sau cu ciocolată. 

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 55 000

Strugurii de pe diferite loturi au fost maturați separat, în baricuri 30% noi, 30% la a doua folosire. Restul, au fost maturați în cuve, la temperatura de 16° .

93 Puncte James Suckling: ”În nas, o abundență de prune, coajă de copac și violete. Corpolent, cu tanini tineri, denși și integrați și sfârșit crocant. Are neapărată nevoie de câțiva ani pentru a se înmuia taninii ușor rustici. Încercați-l după 2023.”

91 Puncte Parker
 
Ediția 2016 -  93 Puncte James Suckling: ”O abundență de arome de prune coapte și nuci, cu adieri de ciocolată și piele. Corpolent, suculent, cu tanini moi, catifelați. Sfârșit aromat.”
 
                 - 92 Puncte Parker: ”Pierre 1er 2016 este un vin de culoare roșu-purpuriu, cu note de cireșată, coacăze negre și cireșe negre, cu aluzii de trandafiri, praf de scorțișoarăși frunze căzute. Cu corp mediu spre plin, pe palatin se percepe o abundență de arome de fructe roșii picante, o structură catifelată și tone  de prospețime, sfârșit lung și parfumat.”
 
                  - 92 Puncte Wine Spectator

Ediția 2015 - 94 Puncte James Suckling: ”Arome de flori, mure și adieri de condimente. Corp plin, dar integrat și compact. Demonstrează precizie și echilibru. Frumos. Clasă.” 

***

Situat pe platoul calcaros dintre Château Figeac și Château Cheval Blanc, Château Pierre 1er se mândrește cu o locație și un terroir extraordinare. Străvechiul domeniu din Saint Emilion este proprietatea lui Jean Dutreuilh, fost campion de schi acrobatic. Pe cele 11 hectare moștenite de la tatăl său, el cultivă 80% Merlot și 20% Cabernet Franc. Datorită conținutului mare de Merlot, vinul lui este mai degrabă elegant decât puternic, având profilul unui adevărat Saint Emilion. 

Până în 2012, vinul a fost etichetat sub numele de Croix Figeac, dar în urma pierderii procesului intentat de vecinul său Château Figeac, Jean Dutreuilh a fost nevoit să schimbe numele domeniului.  

Ediția 2015 este considerată a fi cea mai bună făcută vreodată.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2016
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile