Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016
Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

Château Pierre 1er Saint-Emilion Grand Cru Classé 2016

93 Puncte James Suckling:

O abundență de arome de prune coapte și nuci, cu adieri de ciocolată și piele. Corpolent, suculent, cu tenini moi, catifelați. Sfârșit aromat.

128,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Château Pierre 1er 2016 

Producător: Château Pierre 1er (fostul La Croix Figeac) - Saint-Emilion Grand Cru

Oenolog: Jean Dutreuilh 

Soi: 70% Merlot, 30% Cabernet Franc - vițe vechi de 36 ani, struguri recoltați manual

Culoare: roșu închis  

Miros: rasat, floral și picant

Gust: proaspăt, echilibrat și elegant, cu arome de flori, zmeură și mure împletite cu note picante de lemn dulce și vanilie; corp plin, dar integrat și compact, cu structură catifelată și tanini fini     

Recomandări gastronomice: pește, deserturi cu fructe roșii, negre sau cu ciocolată. Corpolent, fructuos, cu tanini mătăsoși. Sfârșit aromat. Așteptați doi-trei ani ca să se înmoaie.

Alcool: 13,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sticle produse: 55 000

Perioada optimă de consum: 2019 - 2032

Maturat în baricuri 30% noi.

93 Puncte James Suckling: ”O abundență de arome de prune coapte și nuci, cu adieri de ciocolată și piele. Corpolent, suculent, cu tenini moi, catifelați. Sfârșit aromat.”

92 Puncte Parker: ”Pierre 1er 2016 este un vin de culoare roșu-purpuriu, cu note de cireșată, coacăze negre și cireșe negre, cu aluzii de trandafiri, praf de scorțișoarăși frunze căzute. Cu corp mediu spre plin, pe palatin se percepe o abundență de arome de fructe roșii picante, o structură catifelată și tone  de prospețime, sfârșit lung și parfumat.”
92 Puncte Wine Spectator

Ediția 2015 - 94 Puncte James Suckling: ”Arome de flori, mure și adieri de condimente. Corp plin, dar integrat și compact. Demonstrează precizie și echilibru. Frumos. Clasă.” 

***

Situat pe platoul calcaros dintre Château Figeac și Château Cheval Blanc, Château Pierre 1er se mândrește cu o locație și un terroir extraordinare. Străvechiul domeniu din Saint Emilion este proprietatea lui Jean Dutreuilh, fost campion de schi acrobatic. Pe cele 11 hectare moștenite de la tatăl său, el cultivă 80% Merlot și 20% Cabernet Franc. Datorită conținutului mare de Merlot, vinul lui este mai degrabă elegant decât puternic, având profilul unui adevărat Saint Emilion. 

Până în 2012, vinul a fost etichetat sub numele de Croix Figeac, dar în urma pierderii procesului intentat de vecinul său Château Figeac, Jean Dutreuilh a fost nevoit să schimbe numele domeniului.  

Ediția 2015 este considerată a fi cea mai bună făcută vreodată.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 70% Merlot, 30% Cabernet Franc
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile