Château Pétrus Pomerol 2012

Château Pétrus Pomerol 2012
Château Pétrus Pomerol 2012

Château Pétrus Pomerol 2012

”Vinul are o lungime fabuloasă, cu note de ciocolată, fructe de pădure și minerale. La fel, lemn dulce și coacăze. Corpolent și totuși rafinat, cu tanini impecabili. Postgustul durează minute întregi. Lungime și eleganță incredibile. Profunzime. Structură fenomenală, mai ales dacă ținem cont de anul de recoltă. Îmi amintește de 1998 sau 1971, ediții cu structură puternică, dar de mare rafinament.”

16 450,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

98 Puncte James Suckling

97 Puncte Wine Enthusiast

96+ Puncte Parker

96 Puncte Wine Spectator

Ce s-ar mai putea spune despre Château Pétrus?

Poate, doar că acum 50 de ani puteai cumpăra o sticlă cu 1 Eur, iar azi te poate costa peste 4000 Eur...

Sau că în septembrie 2018 i-a supărat rău pe francezi, atunci când familia Moueix a cedat 20% din acțiuni unui miliardar columbian.

Sau că impunerea lui pe piața internațională și, implicit, creșterea fulminantă a prețului i se datorează nu mai puțin controversatului Robert Parker Jr. care, în 1982, avea să facă primele recenzii ale vinurilor din Pomerol. Ca o curiozitate, Pomerol-ul a fost un fel de Cenușăreasă a Bordeaux-ului, căci celebra Clasificare din 1855 l-a ignorat cu totul, în timp ce viile din Médoc-ul, de exemplu, erau clasificate în cinci categorii. Dar, la fel ca în poveste, vinurile lui, și în primul rând Pétrus, sunt preferate azi multor Grand Cru-uri celebre.

Pe scurt, este unul dintre cele mai râvnite vinuri ale lumii, fiind, cu siguranță, vinul care stârnește cele mai multe invidii, comentarii, controverse, iar marii colecționari se bat la sânge pentru fiecare sticlă. Cert e că toți iubitorii vinului vorbesc de el, dar foarte puțini ajung să-l bea.

Recomandări gastronomice: vițel, vită, miel, rață, risotto și alte preparate cu trufe, foie gras, brânză Camembert.

Temperatura de servire: 14-16°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 100% Merlot - vițe vechi de 42 - 45 ani
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2012
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile