Château Pape Clément AOC Pessac-Léognan Cru Classé de Graves 2018

Château Pape Clément AOC Pessac-Léognan Cru Classé de Graves 2018
Château Pape Clément AOC Pessac-Léognan Cru Classé de Graves 2016

Château Pape Clément AOC Pessac-Léognan Cru Classé de Graves 2018

”O concentrare uluitoare a aromelor de coacăze negre perfect coapte, cu o adiere delicată de vanilie și tanini extrem de fini, aproape perfect integrați și un sfârșit care îți taie literalmente răsuflarea, super-lung și foarte rafinat. Încercați-l în 2022.”

640,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Château Pape Clément - AOC Pessac-Léognan Cru Classé de Graves 2018

Producător: Château Pape Clément - Graves/Pessac-Léognan

Proprietar: Bernard Magrez

Oenolog: Michel Rolland

Soi: 60% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon, 3% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc - struguri culeși și dezciorchinați manual

Culoare: roșu-violet foarte închis

Miros: expresiv și complex, cu un parfum extraordinar de curat și proaspăt de fructe roșii, coacăze negre, cireșe negre și condimente

Gust: elegant, rafinat și foarte curat, cu multe straturi de fructe negre și roșii foarte concentrate; atac dulce, urmat de o vână proaspătă și puternică; sfârșit foarte proaspăt, concentrat, complex și echilibrat

Recomandări gastronomice: pește (limbă de mare, saint-pierre, somon, păstrăv), carne albă, carne roșie friptă sau prăjită, brânzeturi rafinate și cu arome puternice (Comté)

Alcool: 14%

Temperatura de servire: 18°C

Perioada optimă de consum: 2022-2042

Fermentație malolactică în baric. Maturat 18 luni în baricuri 60% noi și 40% la a doua folosire.

98 Puncte James Suckling: ”O concentrare uluitoare a aromelor de coacăze negre perfect coapte, cu o adiere delicată de vanilie și tanini extrem de fini, aproape perfect integrați și un sfârșit care îți taie literalmente răsuflarea, super-lung și foarte rafinat. Încercați-l în 2022.”

97 Puncte Jeb Dunnuck

96 Puncte Parker

96 Puncte Wine Spectator

Ediția 2015 - 96 Puncte Parker: ”Pape Clement 2015 este un asamblaj de 56% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot și 4% Cabernet Franc, maturat 18 luni în butoaie de stejar franțuzesc 80% noi și 20% la a doua folosire. De culoare roșu-purpuriu închis, se deschide cu note profunde de coacăze roșii și negre zdrobite, cireșe negre și cassis, cu tușe de cafea mocca, praf de copt, mentol și lavandă, plus o adiere de piele nouă. Cu corp mediu, ferm și concentrat, arome intense și stratificate de fructe negre de pădure și pământ, are tanini granulați și o adiere proaspătă în sfârșitul lung.”

Ediția 2014 - 94 Puncte Parker

Ediția 2013 - 91 Puncte Parker

Ediția 2012 - 97 Puncte Parker: ”Iconicul Pape Clément 2012 candidează la perfecțiune și la titlul de unul dintre cele mai bune vinuri ale anului. Produs de Bernard Magrez, vinul este făcut din 51% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot, 2% Petit Verdot și 1% Cabernet Franc. Această podgorie extraordinară, situată la câțiva kilometri spre vest de Haut Brion și La Mission Haut Brion, a atins toate culmile acestui an de recoltă. În mod interesant, în 2012, calitatea vinurilor din Pomerol și Graves e mai apropiată de cea dintr-un an mare decât de imaginea generală a lui 2012. Avem de-a face cu un vin cu adevărat mare, nu foarte diferit de edițiile magnifice din 2005 și 2010. Corpolent, cu arome bogate de coacăze negre, note subtile de tăciuni aprinși și condimente, urmate de tanini catifelați, bine-integrați, vinul e luxuriant, expansiv, apetisant, profund. Un vin remarcabil care poate fi băut la o vârstă destul de tânără, dar care poate fi păstrat cu brio un sfert de secol.”

***

Château Pape Clément, un domeniu de 32,5 ha, este un adevărat simbol al Bordeaux-ului, fiind cel mai vechi domeniu viticol al regiunii - recolta cu nr 700 a fost culeasă în 2006! Din 1959, el este clasificat Cru Classé atât pentru vinurile roșii cât și pentru cele albe.

Domeniul își datorează numele celui mai ilustru proprietar al său: Bertrand de Goth, născut în 1264 și devenit, la 31 de ani, Episcop de Comminges, pentru ca în 1299 să devină Arhiepiscop al Bordeaux-ului. După moartea Papei Benedict XI, Bertrand de Goth a devenit Papa Clément V. În 1309, susținut fiind de regele Filip IV, el a mutat curtea papală la Avignon, rupându-se de Roma. Obligațiile papale nemaipermițându-i să se ocupe de via sa din Pessac, La Mothe, o dăruiește Arhiepiscopului de Bordeaux. De aici încolo, ea va purta numele ilustrului pontif.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, după Revoluție, proprietatea papală a fost naționalizată și vândută ca ”bun național”. A urmat o serie de proprietari, printre care poetul și viticultorul Paul Montaigne. Devenit proprietar în 1939, el a replantat viile și l-a angajat pe celebrul oenolog Emile Peynaud pentru a face vinurile. Rezultatele s-au văzut de abia după 10 ani, când Château Pape Clément avea să promoveze în trioul fruntaș din Pessac, alături de Haut-Brion și La Mission. 

Intrat în proprietatea lui Bernard Magrez, ”omul cu 40 de Château-uri”, în 1986, Pape Clément a devenit sinonim nu doar cu excelența în vin, ci și cu un stil de viață autentic și luxuriant.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 60% Merlot, 36% Cabernet Sauvignon, 3% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2018
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile