Domaine de Chevalier AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves

Domaine de Chevalier AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves
Domaine de Chevalier AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves

Domaine de Chevalier AOC Pessac-Léognan Grand Cru Classé de Graves

”Arome de mure, prune roșii și negre, cedru și pietriș, dar și flori roșii și frunze de ceai maro. Oferă o gamă foarte frumoasă și puternică de fructe negre coapte și tanini foarte fini, proaspeți, puternici, catifelați, focusați și eleganți. Are un potențial de învechire uriaș, fiind încă destul de reținut.”

545,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

97 Puncte James Suckling

97 Jeb Dunnuck

96 Wine Spectator

Ediția 2012 - 94 Puncte James Suckling: ”Extrem de complex, cu arome de scorțișoară, fructe uscate și flori uscate. Corp plin, tanini super-integrați și sfârșit mătăsos, rafinat. Foarte impresionant. Va fi mai bun în 2018, dar deja e foarte frumos.”

                - 92+ Puncte Parker: ”Foarte floral și elegant, cu arome de zmeură și coacăze negre împletite cu note de vanilie, corp mediu spre plin, este un vin stilat și rasat făcut în stilul eminamente rafinat din Pessac-Léognan. Complexitatea și nuanță trebuie să mai aștepte un pic înainte de a se instala pe deplin. Un vin destinat unui viitor strălucit. Uitați de el 5 sau 7 ani și beți-l în următorii 30 de ani.” 

                    - 18,5 Puncte Revue du Vin de France

Editia 2011 - 94 Puncte Parker: ”O reușită excepțională, în contextul unui an dificil. Domaine de Chevalier 2012, produs de Olivier Bernard, se laudă cu o culoare densă, roșu-purpuriu, precum și cu un buchet subtil de cărbune de lemn, grafit, coacăze negre și cireșe negre. În gură, e bogat, cu corp plin, stratificat, iar sfârșitul e lung, complex, uluitor. Un 2011 profund și exemplar, dintr-un terroir mare. Consumați-l în următorii 20 de ani.”

17,5 Puncte Decanter

17 Puncte Jancis Robinson

Recomandări gastronomice: somon, doradă, vită, raci la cuptor, pui creol cu nucă de cocos, brînză de capră, bânzeturi cu mucegai.

Temperatura de servire: 16-18°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 65% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit Verdot
  • Tara de origine - Franta
  • An de recolta - 2016
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile