Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolo 2015

Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolo 2015
Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolo 2015

Castellare di Castellina I Sodi di San Niccolo 2015

”I Sodi di San Niccolo 2015 este pur și simplu stratosferic. Catifelat, profund și exploziv, 2015 are o profunzime magnifică. Cei 15% de Malvasia Nera conferă coloana vertebrală tanică și energia necesare pentru a echilibra bogăția naturală a vinului. Aromele de cireșe dulci, cedru, fum, tutun și lemn dulce construiesc un Sodi rasat, flamboiant. Într-un cuvânt: uluitor!”

295,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

98 Puncte Vinous / Antonio Galloni

96 Puncte James Suckling: ”Nas exploziv de fruct, cu note de cireșe negre și prume, dar și o mare prospețime dată de notele de mentă, eucalipt, pământ de pădure și mure. Pe palatin, este pu și focusat, aciditatea hotărâtă asigurând un binevenit contrapunct straturilor de fructe negre luxuriante. Beți-l în 2022.”

Ediția 2014 - 94+ Puncte Parker

Ediția 2013 - 98 Puncte Doctor Wine / Daniele Cernilli, editor al Guida Essenziale ai Vini d’Italia

                 - 3 Bicchieri Gambero Rosso

                 - 5 Grappoli Bibenda 2018

                - 96 Puncte Parker: ”I Sodi di S. Niccolò 2013 are 85% Sangioveto și 15% Malvasia Nera dintr-o singură vie. Vinul debutează cu o culoare foarte închisă și are tente rubinii, granat și purpurii. Buchetul este puternic, dar totodată impecabil, cu treceri blânde între notele de cireșe negre, condimente, tutun și argilă umedă. În gură, vinul etalează un extract dens, dar care nu-l dezechilibrează. Dimpotrivă, prospețimea fructului și aciditatea naturală îi conferă o personalitate  vioaie și energică. Maturat în baricuri timp de 30 de luni, este un vin toscan încântător.”

             - 95 Puncte James Suckling: ”Un vin cu adevărat serios, cu fructuozitate densă și profundă, aciditate citrică și o senzație fantastică în gură. Corp mediu spre plin, liniar și rasat. Făcut dintr-un asamblaj de Sangioveto și Malvasia Nera.”

Editia 2012 - 95 Puncte Parker

                 - The Winesider Best Italian Wine Awards (TWS-BIWA) 2016 - 50 Best Italian Wines

                  - 95 Puncte Falstaff Magazine

                  - 92 Puncte Wine Spectator

Ediția 2011 - 96 Puncte James Suckling”Cireșe coapte, crème de cassis, mirodenii, lemn cald și panna cotta. Gust bogat, cu o textură cremoasă. Hedonistic, cu corp plin și robust.”

                  - 95 Puncte Parker: ”Un vin super-fermecător care place imediat, I Sodi di San Niccolò 2010 este pur și energic, cu o acuitate concentrată a fructului și o mare intensitate. Stejarul este foarte prezent, cu mirodenii fine și o concentrare care mângâie palatul. Taninii dulci însoțesc sfârșitul lung al acestui bariton roșu din Toscana.”

                - 95+ Puncte Antonio Galloni / Vinous Media: ”I Sodi di San Niccolò 2010 explodează din pahar cu o superbă intensitate, putere și bogăție. Violetele și lavanda devin tot mai plăcute pe măsură ce acest vin structurat, vibrant își dezvăluie clasa și personalitatea. 2010-le este interiorizat și închis, dar foarte captivant. Finețea și structura se combină de o manieră rară la edițiile anterioare. Un exemplar mare de la Castellare.”

                  - 92 Puncte Wine Spectator: ”Un mix de ierburi și stejar picant, cu adieri de ciocolată, amaro și cafea care marchează aromele de cireșe negre și prune. Tanini mușchiuloși subliniază sfârșitul. Matur și lung, cu o prospețime care-l recomandă pentru învechire.”

Fermentat în cuve de inox și maturat  timp de 15-30 luni în butoaie de stejar franțuzesc de 225 l, 50% noi, 50% la a doua folosire. Învechit la sticlă 12 luni. Nefiltrat!

Recomandări gastronomice: salamuri și cărnuri picante, purcel de lapte, Boeuf Bourguignon, brânzeturi aromatizate - în special, Pecorino toscano și Parmigiano.

Temperatura de servire: 20°C.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 85% Sangioveto, 15% Malvasia Nera - struguri 100% organici
  • Tara de origine - Italia
  • An de recolta - 2015
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rosu

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile