Argiano Solengo Super Tuscan

Argiano Solengo Super Tuscan
Argiano Solengo Super Tuscan

Argiano Solengo Super Tuscan

96 Puncte James Suckling:”Un vin foarte structurat și liniar cu note de coacăze, mure, citrice uscate, ciocolată și o tentă afumată. Corpolent, dar foarte bine legat și structurat. Sfârșit puternic aromat. Încercați-l după 2024.”

335,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Argiano Solengo Super Tuscan 2019
Maturitate anticipată: 2024 - 2042

Producător: Argiano - Toscana, Montalcino

Soi: 50% Cabernet Sauvignon, 25% Petit Verdot, 20% Merlot şi 5% Sangiovese - struguri organici

Culoare: roșu închis, aproape negru

Miros: opulent, de fructe negre și condimente cu tușe de vanilie și cafea mocca minunat potențate de tonuri de mentă și fum alb  

Gust: foarte structurat și liniar cu note de coacăze, mure, citrice uscate, ciocolată și o tentă afumată; corpolent, dar foarte bine legat și structurat, cu sfârșit puternic aromat

Recomandări gastronomice: grătar sau friptură de miel sau vită, tocană de pasăre sau vânat, paste cu roşii şi carne de vită, brânzeturi semi-maturate

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-18°C

Număr de sicle produse: 34.000

Aşa cum o arată şi numele (mistreţ singuratic), avem de-a face cu un vin singular, care excelează prin fineţe, echilibru şi profunzime.

Nefiltrat - sedimentele sunt expresia unui vin natural de mare calitate.

Maturat 18 luni în baricuri 60% noi și 30% la a doua folosire, poate fi băut și tânăr, dar, cu timpul, câştigă în complexitate şi intensitate. 

Descrierea producătorului: ”Acest vin excepțional este expresia recentă a potențialului viticol al Argiano, raportat la vinurile făcute din Sangiovese. În Solengo se combină solul toscan și soiurile franțuzești Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Merlot și Syrah. El este creația lui Giacomo Tachis, fostul nostru enolog de renume internațional, a cărui muncă este dusă mai departe de echipa Argiano.”
96 Puncte James Suckling: ”Un vin foarte structurat și liniar cu note de coacăze, mure, citrice uscate, ciocolată și o tentă afumată. Corpolent, dar foarte bine legat și structurat. Sfârșit puternic aromat. Încercați-l după 2024.”
96 Puncte Vinous: ”Solengo 2019 seduce cu aromele lui de o opulență decadentă - fructe negre și condimente cu tușe de vanilie și cafea mocca minunat potențate de tonuri de mentă și fum alb. Pe palatin, este catifelat, moale și cărnos la început, dar energic, în timp ce aromele de coacăze negre cu tente minerale se combină cu taninii fin granulați într-un echilibru tineresc. La fel ca proverbialul pumn de fier într-o mănușă de catifea, este incredibil de lung și colorat, cu ecouri de lemn dulce sub o adiere de cedru și tutun; și, cu toate acestea, palatinul cere încă o sorbitură. S-ar putea să treacă mulți ani până când acest vin va arăta tot ce poate, dar, cu certitudine, merită să așteptați. Solengo este un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot și Sangiovese care este maturat 18 luni în baricuri 60% noi și 40% la a doua folosire.”
95 Puncte Parker: ”De culoare opacă, aproape negru, Solengo 2019 este evident mai concentrat și mai structurat decât cel din 2018. Avem de-a face cu un asamblaj supradimensionat de 50% Cabernet Sauvignon, 25% Petit Verdot, 20% Merlot și 5% Sangiovese care etalează concentrația extraordinară a anului de recoltă, iar folosirea de baricuri noi și vechi (timp de 18 luni) creează o expresie importantă din punct de vedere al structurii, cu arome intense. Vițele sunt plantate în soluri aluvionare bogate în nisip și marlă calcaroasă situate la 280 - 310 m altitudine. Struguri organici relativ tineri, de până la 22 ani. Arome de prune și mure coapte urmează celor de condimente, gudron și tutun. Taninii sunt mai bine lucrați decât cei mai astringenți din 2018. Au fost îmbuteliate 34.000 sticle.”
Ediția 2018 - 94-95 Puncte James Suckling
Ediția 2017 - 94 Puncte James Suckling

Ediția 2016 - 99 Puncte James Suckling: ”Un vin fantastic, cu echilibru și intensitate. Corpolent, profund și echilibrat. Are o armonie frumoasă și clasă. Sunt fericit că l-am gustat! Un asamblaj de Cabernet Sauvignon, Merlot și Syrah.”

Super Tuscanele sunt o categorie de vinuri din Toscana apărută în anii 1970, când câțiva producători au început să experimenteze cu soiuri franţuzeşti şi metode noi de vinificare. Părintele Super Tuscanelor este eminentul oenolog Giacomo Tachis, cel care a început cu Argiano Solengo, pentru a continua cu Tignanello, Sassicaia și Solaia, create împreună cu Marchizul Pietro Antinori.

Super Tuscanele sunt produse în afara reglementărilor DOC şi DOCG, dar sunt vinuri de mare calitate, cu potenţial mare de învechire şi preţuri mari. Între timp, multe din aceste vinuri s-au calificat drept DOC sau DOCG, dar mulţi producători preferă catalogarea neclasificată sau clasificarea IGT (Indicazione Geografica Tipica), introdusă în 1992.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 50% Cabernet Sauvignon, 25% Petit Verdot, 20% Merlot şi 5% Sangiovese
  • Tara de origine - Italia
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile