Lapostolle Le Petit Clos

Lapostolle Le Petit Clos
Lapostolle Le Petit Clos

Lapostolle Le Petit Clos

96 Puncte James Suckling:”Un vin delicios, cu buchet de coacaze negre, condimente, tutun dulce, lavanda si trandafiri. Corpolent, concentrat dar retinut si foarte polisat, cu textura superba si deosebit de fin. Sfarsit cu tanini concentrati.”

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

265,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Le Petit Clos de Clos Apalta 2017

Perioada optima de consum: 2020 - 2027

Producator: Clos Apalta - Apalta, Valea Colchagua

Soi: 68% Cabernet Sauvignon, 16% Carmenère, 9% Cabernet Franc, 5% Merlot, 2% Petit Verdot - struguri certificati organic (CERES) si biodinamic (DEMETER), dezciorchinati manual. Vitele de Carmenère si Cabernet Sauvignon sunt vite prefiloxerice nealtoite plantate in 1920

Culoare: rosu-granat profund si intens, cu margini violet

Miros: foarte elegant, subtil si complex, cu note de fructe coapte (afine, coacaze negre, cirese negre, mure) si tente delicate de lemn ars

Gust: atac catifelat, cu tanini matasosi si bine integrati, corp plin, rotund si carnos; sfarsit fin, cu o persistenta aromatica superba

Recomandari gastronomice: vita Angus cu sos aromat si picant, file de vita cu spanac gatit cu branza-crema si migdale, vanat cu legume la gratar

Alcool: 14,5%

Temperatura de servire: 16-17°C

Numar de sticle produse: 72.000

Maturat 18 luni in baricuri de stejar frantuzesc 33% noi. Nelimpezit, stabilizat la rece si nefiltrat.

Va recomandam sa-l decantati cu o ora inainte de a-l servi sau sa-l treceti prin aeratorul Vinturi.

96 Puncte James Suckling: ”Un vin delicios, cu buchet de coacaze negre, condimente, tutun dulce, lavanda si trandafiri. Corpolent, concentrat dar retinut si foarte polisat, cu textura superba si deosebit de fin. Sfarsit cu tanini concentrati. Va fi mai bun dupa 2022.”

93+ Puncte Parker: Cel de-al doilea vin, dupa modelul din Bordeaux, Le Petit Clos 2017 este un asamblaj diferit de vinul mare - 68% Cabernet Sauvignon, 16% Carmenere, 9% Cabernet Franc, 5% Merlot si 2% Petit Verdot - si este foarte diferit in fiecare an. A fermentat in cuve de stejar de 7.500 l cu drojdii indigene. Fermentatie malolactica in baricuri noi. Maturat 6 luni in baricuri baricuri frantuzesti noi si apoi, 16 luni in baricuri frantuzesti la prima, a doua si a treia folosire. Influenta stejarului este mult mai mica decat la vinul mare si are un profil mai clasic, dominat de Cabernet-ul Sauvignon - opulent, dar nu exagerat, puternic si concentrat, dar cu echilibru foarte bun. Este destul de abordabil, cu tanini rotunji. Are un profil elegant, catifelat si cremos. Mi-a depasit asteptarile si mi se pare la fel de bun ca cel din 2016. Au fost produse 72.000 sticle. A fost imbuteliat in octombrie 2019. Au inceput sa-l produca in 2014.

Andrea León a preluat conducerea tehnica a Clos Apalta din iunie 2020, asa ca ma astept ca vinurile sa fie supuse unor schimbari in anii urmatori. Podgoria are 160 ha plantate cu vie in Apalta, darvinurile sunt facute dintr-o selectie din cele mai bune plaiuri - 48 ha, dintre care 16 sunt foarte vechi, neirigate si nealtoite, fiind plantate intre 1915 si 1940. Productia medie este de 100.000 sticle. Vinurile se vand prin negociantii din Bordeaux. Vinurile puse pe piata in septembrie 2020 sunt din anul de recolta 2017, cel mai secetos din Apalta in ultimii 15 ani. Seceta a fost complicata de temperaturile cele mai ridicate intilnite aici vreodata. Aceste conditii extreme au favorizat aparitia unor incendii salbatice care au distrus peste 600.000 ha de padure si arbusti. Multe podgorii au fost afectate de fum, dar nu si cele din Apalta, unde a fost un de recolta clad, cu maturitate fenolica ridicata si struguri sanatosi.”

Editia 2016 - 96 Puncte James Suckling: ”O a doua eticheta suculenta si delicioasa de la Clos Apalta. Vinul este frumos si delicios, cu parfum de fructe negre de padure si ciuperci. Corpolent si foarte echilibrat, cu caracter complex de nuci, condimente si fructe de padure. Sfarsit pe note de ciocolata si alune. Poate fi baut acum, dar va fi mai bun in 2022.”

Editia 2015 - 95 Puncte James Suckling: ”Aromele de mure, ierburi aromate proaspete, pamant umed si smoala persista in vinul corpolent, cu taninuri si densitate puternice, dar cu sfarsit agil, polisat si texturat. Mult mai bun decat cel din 2014. Cel de-al doilea vin al Clos Apalta.”

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - 40% Cabernet Sauvignon, 30% Carmenère, 28% Merlot, 2% Petit Verdot
  • Tara de origine - Chile
  • An recolta - 2017/2018/2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14,5%
  • Culoare - Rosu

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile