TE WA Wines Rose

TE WA Wines Rose
TE WA Wines Rose

TE WA Wines Rose

Un vin de culoare roz-pal, cu aspect foarte fin, in stilul clasic ale renumitelor Rose-uri din Provence. Nasul uimeste prin finete si eleganta. Arome imbatatoare de fragi si cornisoare proaspat culese, care se succeda armonios cu cele de fructe exotice, unde predomina ananasul si mango. In gust, interferenta perfecta intre pomusoarele rosii salbatice, pepene verde si notele citrice, evidentiindu-se grapefruitul. Vinul aduce cu sine o prospetime extraordinara, mineralitate si savoare.

Editie limitata: 1830 sticle.

Promotie Promotie!

68,00 lei

-7%

63,24 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Podgoria si terroir-ul:

Podgoria se afla in partea sud-estica a Moldovei, in lunca Nistrului inferior, in preajma s. Talmaza, regiunea viti-vinicola cu indicatie geografica protejata Stefan-Voda. Predomina expozitiile de est si nord-est, cu relief predominant deluros. Distanta pana la Marea Neagra 70 km. Clima temperat-continentala este influentata de vecinatatea Marii Negre, ce se manifesta prin patrunderea maselor de aer calde si umede din zona mediteraneana. iarna este destul de rece, vara calda, dar relativ umeda, urmata de o toamna lunga si calda pana dupa mijlocul lui octombrie, fapt care favorizeaza coacerea corecta si calitativa a strgurilor. In perioada de maturare a strugurilor, temperatura medie pe durata zilei ajunge la 25 grade, cea nocturna 12 grade, moment care permite ca maturarea sa decurga lent, cu impact pozitiv asupra pastrarii aromelor si aciditatii. Temperatura medie anuala 10 – 11 grade, suma temperaturilor active 3100 – 3250 grade. Precipitatiile atmosferice constituie in medie 390 – 450 mm/an.

Date despre vinificatie:

Culesul: 100% recolta manuala selectiva, in ladite de 10 kg.

Fermentarea: 100% vase din inox, cu presare struguri intregi, mentinerea mustului la rece 10 zile si fermentarea cu levuri selective.

Maturarea: 5 luni de contact cu sedimentul de drojdie fin, cu batonnage si monitorizare grijulie a evolutiei, pentru a reda vinului textura cremoasa si plinete a gustului.

Imbuteliat: 15 martie 2021.

Temperatura de servire: 13 °C.

Asocieri culinarese serveste cu mezeluri uscate, carne alba, fructe de mare, branzeturi proaspete, usoare sau ca aperitiv.

Caracteristici

  • Soi - Merlot 87%, Cabernet Sauvignon 13%
  • Tara de origine - Rep. Moldova
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Rose

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile