DFR Merlot Rose 2020 Domeniile Franco Romane

DFR Merlot Rose 2020 Domeniile Franco Romane
DRF Merlot Rose 2020 Domeniile Franco Romane

DFR Merlot Rose 2020 Domeniile Franco Romane

Vinul are o culoare palid roz si dezvaluie aromele delicioase de fructe rosii, cirese si capsuni. Pe palat este moale, dar cu o prospețime revigoranta si plina de intensitate aromatica de fructe.

31,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 12,57 ha, din parcela numita traditional "Zarea". Anul plantarii 2008. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale. Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 230 gr z/l, cu o productie recoltata de 10,000 kg/ha(2 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 08 septembrie 2020.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plasticdupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Fermentarea se realizeaza folosind cea ma veche metoda, si anume in linuri de betoane la o temperatura cuprinsa intre 16-18◦ C timp de 13 zile.

Temperatura de servire: 10 - 12 °C.

Asocieri culinare: Perfect cu peste, carne alba (pui, gaina, curcan etc.) sau legume pregatite la gratar.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Merlot
  • Tara de origine - Spania
  • An recolta - 2020
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Rose

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile